Keresem a legjobb vadas receptet. Mit ajánlasz?
Én is éppen most gyártom a vadast!:)
A legfinomabb vadas recept, ha előtte 1-2 napra bepácolod a húst, utána zsiradékon mindkét oldalát megkapatod. Majd sütőbe teszed, nyers, húsos füstölt szalonna ágyra, a ráaprított zöldségekkel, babérlevéllel, borókabogyóval, sóval, borssal együtt és folyamatosan figyelve és pótolva rajta a vizet, omlósra sütöd.
A húsokat kiszeded, a zaftot, zöldségeket pürésíted, ...és innentől kezdve az ízesítés tőled függ. Karamellizálhatsz cukrot, vagy csak simán beleteheted, kell bele mustár, tejföl, de utóbbit nagyon elit éttermekben nem tesznek az igazi vadasba. Ha nagyon híg lenne akkor vékonyan berántod, vagy tejföllel behabarod, ha a tejfölös verziót választod.
Nos, ahogy leírtam ez az igazi vadas, de most pl. én sem így csinálom.
Részben, mert kevés az időm, másrészt szeretném, ha lenne egy jó kis húslevesem is.
Ezért én jó sok zöldséggel feltettem a marhát húslevesnek, amikor omlós puha, akkor leszűröm a levest, a zöldségeket a főtt hagyma kivételével leturmixolom, felengedem levessel, tejföllel behabarom, teszek bele őrölt borsot, mustárt, cukrot, felforralom és kész a szósz. A húst felszeletelem és beleteszem. Zsemlegombócot vagy tésztát főzök hozzá.
Hasonlóan mint a 2-es:
- először kevés olajon hagymát dinsztelek, rá a zöldség és a hús, átforgatom, kevés vízzel engedem fel, és fűszerezem: só-bors-babérlevél. Amikor a hús megfőtt, födő le és a húst kiszedem,a zöldséget visszasütöm zsírjára, pürésítem és vissza a lángra: akkor tejfölbe lisztet, ráöntöm, mustár, kevés cukor, husi vissza bele. Főtt tészta, vagy rizs körettel szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!