Írnátok nekem jó fasírt receptet?
Fasírt lenne ma az ebéd,ha lenne egy jó receptem. Keresgéltem a neten,rengeteg van,még sosem csináltam,ezért nem tudom melyik lenne a sima,hagyományos fasírt.
Segítenétek?
Én így csinálom:
* 50 dkg (vegyes) darált hús
* 2 zsemle
* 2 tojás
* 1 kis fej hagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 lapos ek só
* 1 tk mustár
* 1 kk őrölt bors
* 1 kk majoránna
* zsemlemorzsa
1. A zsemlét vízbe (vagy tejbe) beáztatjuk.
2. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát olajon megdinszteljük.
3. A zsemléket kinyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen. Vizes kézzel lapos korongokat (kb. 1,5-2 cm magas, 6-8 cm széles) készítünk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
4. Forró olajban kisütjük (kb. 5-5 perc minden oldalon).
Én így csinálom:
Fasírozott
Hozzávalók: 50 dkg sertés darált hús, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapatnyi só, 1 csapott ek. pirospaprika, 1 zsemle, petrezselyemlevél, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A húst az egész tojással és a fűszerekkel összekeverjük, a zúzott fokhagymát és a vízbe áztatott zsemlét hozzádolgozzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban lassan megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!