Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem jó fasírt receptet?

Írnátok nekem jó fasírt receptet?

Figyelt kérdés

Fasírt lenne ma az ebéd,ha lenne egy jó receptem. Keresgéltem a neten,rengeteg van,még sosem csináltam,ezért nem tudom melyik lenne a sima,hagyományos fasírt.

Segítenétek?


2010. aug. 2. 10:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

* 50 dkg (vegyes) darált hús

* 2 zsemle

* 2 tojás

* 1 kis fej hagyma

* 1 gerezd fokhagyma

* 1 lapos ek só

* 1 tk mustár

* 1 kk őrölt bors

* 1 kk majoránna

* zsemlemorzsa



1. A zsemlét vízbe (vagy tejbe) beáztatjuk.

2. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát olajon megdinszteljük.

3. A zsemléket kinyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen. Vizes kézzel lapos korongokat (kb. 1,5-2 cm magas, 6-8 cm széles) készítünk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.

4. Forró olajban kisütjük (kb. 5-5 perc minden oldalon).

2010. aug. 2. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Az első vagyok.A zsemle-hús arány ízlés szerint változhat (a fenti egy “zsemlésebb”, ezáltal kiadósabb változat). Sőt a zsemle ki is hagyható, a csupa hús érzésért. Nagyon ízletes az 1 db zsemlye+4 ek zabpehely kombináció is.
2010. aug. 2. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:


Fasírozott


Hozzávalók: 50 dkg sertés darált hús, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapatnyi só, 1 csapott ek. pirospaprika, 1 zsemle, petrezselyemlevél, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A húst az egész tojással és a fűszerekkel összekeverjük, a zúzott fokhagymát és a vízbe áztatott zsemlét hozzádolgozzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban lassan megsütjük.

2010. aug. 2. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket! Igazából a kettőből hoztam össze,finom lett! :)
2010. aug. 2. 16:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is úgy készítem arányaiban mint az első hozzászóló, csak teszek bele petrezselymet, nyáron zöldpaprikát darabolok bele.
2010. aug. 2. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!