Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem moccan meg a kovászom és...

Nem moccan meg a kovászom és már 5 napos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Szabi, a pék receptje szerint csináltam már pár hete egy adag kovászt, felforraltam vizet, lehűtöttem, és egy üres, tiszta befőttesbe 1 kanál liszt, 1 kanál víz, és ezt minden nap ismétlem, majd a 8. napon sütök.


A kovász napról napra bubis lett, nőtt, a kenyér isteni lett.


Most elkezdtem ismét ezt, az első 2 napon pici buborékok voltak bennük( kettőt kezdtem, egyet teljes kiőrlésű lisztből is), azóta pedig semmi. Kikevertem, nem csomós, a megszokott módon "büdös", de meg sem moccan felfelé.


Tudok rajta javítani, hogy ne kelljen kidobnom, vagy kezdjem újra?


2020. jún. 11. 14:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Etesd meg keményebbre, kicsit kevesebb vízzel és tedd meleg helyre vagy egy meleg vízzel teli edényt mellé. Ha holnapra sem mozdul, akkor kezd újra.

Ha már egyszer sikerült a kovász, nem kell mindet felhasználni, abból tegyél mindig félre és azt etesd tovább vagy tedd a hűtőbe, ott 1-2 hétig elvan etetés nélkül.

2020. jún. 11. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!!
2020. jún. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!