Nem moccan meg a kovászom és már 5 napos?
Sziasztok!
Szabi, a pék receptje szerint csináltam már pár hete egy adag kovászt, felforraltam vizet, lehűtöttem, és egy üres, tiszta befőttesbe 1 kanál liszt, 1 kanál víz, és ezt minden nap ismétlem, majd a 8. napon sütök.
A kovász napról napra bubis lett, nőtt, a kenyér isteni lett.
Most elkezdtem ismét ezt, az első 2 napon pici buborékok voltak bennük( kettőt kezdtem, egyet teljes kiőrlésű lisztből is), azóta pedig semmi. Kikevertem, nem csomós, a megszokott módon "büdös", de meg sem moccan felfelé.
Tudok rajta javítani, hogy ne kelljen kidobnom, vagy kezdjem újra?





Etesd meg keményebbre, kicsit kevesebb vízzel és tedd meleg helyre vagy egy meleg vízzel teli edényt mellé. Ha holnapra sem mozdul, akkor kezd újra.
Ha már egyszer sikerült a kovász, nem kell mindet felhasználni, abból tegyél mindig félre és azt etesd tovább vagy tedd a hűtőbe, ott 1-2 hétig elvan etetés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!