Bacon szallonnával szeretnék valamit csinálni a sütőben. A csirkemell nagyon száraz/íztelen hozzá, a sertésnek buta íze van mellé. Hogyan csinálhatnék fini ebédet belőle?
Hát, mi sem szeretjük a csirkemellet, és nem is tudtuk megenni, de ezt figyi:
A csirkemellfilé-szeletekre teszünk aszalt szilvát és lapkasajtot, majd tejszínt öntünk alá, és megsütjük. Csak sózom borsozom.
Ebből kiindulva önállósítottam magam, és ez lett belőle:
A csirkemellfilé-szeleteket bekentem mustárral felül, ráfektettem a szalonnát és besamellel alatta szépen megsült. Picit meggrilleztem a tetejét, hogy ropogjon a szalonna rajta.
A lényeg, hogy a szószokat beitta a hús és nem volt száraz. Egy barátnőm csinált először nekünk, de nagyon húztuk a szánkat a hús hallatán, hogy majd belefulladunk, de isteni finom omlós lett.
A csirkemell ízén változtathatsz a fűszerekkel.
Bacon szalonnával tekersz csirkemáj?Iszonatosan laktat!Csirkemélyet körbetekered baconnal,és bele a szütőbe.Kis hőfokon készre sütöd.Nem sózod!!!Mellé rizs?Vagy,amit jónak látsz.
Amúgy a csirkének van más része is a mellén kívül.Combi?Meg ha száraz a mell,vágd fel lapos szeletre,és egyréteg bacon,egy réteg csirke, mondjuk legyen a fűszer bors és egy kis piros paprika.Még egy réteg bacon.Tetejére sajt.Mindezt jénaiba persze.Aztán mehet a sütőbe.(Ha még így is száraz,de amúgy jó,akkor legközelebb egy kis kacsazsír a húsra.)Biztos vagyok benne,h egy kis tejföl is feldobja.
Engedd szabadon a fantáziád!Főzni csak így lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!