Miből látom hogy túl főtt a tészta?
Figyelt kérdés
2020. máj. 5. 17:48
1/7 anonim válasza:
Ha nincs gyakorlatod, akkor marad a kóstolás.
2/7 A kérdező kommentje:
Illetve a vízbe rakni kell olajat?
2020. máj. 5. 17:53
3/7 A kérdező kommentje:
Mennyi só lenne az ideális a vízbe?
2020. máj. 5. 17:54
4/7 anonim válasza:
Nagyon meg van dagadva, ha megkóstolod nagyon puha.
Állítólag olajat nem kell beletenni, téves hogy kell. Sóból mondjuk egy teáskanálnyit.
5/7 anonim válasza:
olaj nem kell bele, sózás kóstolás alapján, tészta keménysége szintén
6/7 anonim válasza:
Kb 1 liter vízbe kell egy csapott teáskanál só, olaj nem kell bele.
Ha a víz (legalább 1 liter, 10 dkg nyers tésztához) felforrt, akkor teszed bele a tésztát, megkevered, ha újra felforrt, akkor kis lángra csavarod, figyelj, mert hamad kifut.
Kb 5-7 perc múlva érdemes megkóstolni egy darabot, ha elvágva a közepén van egy fehér, keményebb csík, akkor még 1-2 percig fözd, néha tesztelve.
Ha jó, akkor egy nagy szüröbe öntsd, hogy lefolyjon a víz róla, leöblíteni nem kell.
7/7 anonim válasza:
Típus kérdése . Amikor a túlléped a főzési időt , pl spagetti 8 -10 perc ekkor mar nem kemény , 11-12 perc is jó . 15 pnél mar nyulos málós . Lobogó vízbe kell tenni es stopperrel mérni a behelyezes után . Olajat aki kitalalta az 1 idióta .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!