Zabpehelyliszt és zabliszt között sütéskor való felhasználásban milyen különbségeket tapasztaltatok?
Olyanok írjanak, akik mindkettőt használták már sütéshez! Köszi!
Pl. kenyérsütés, piskótaszerűség készítés.
Én úgy tudom, a zabliszt alatt a zabpehely őrleménye értendő.
Végtére is a zabpehely a kilapított búzaszem. A liszt meg a mag őrleménye, tehát akár pelyhesítették előtte, akár nem, a kettő lényegében megegyezik.
Nagy tévedés, amit írtál!
A zabpehelyliszt egyáltalán nem azonos a zabliszttel!
"A zabpehely előállítása: a zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő."
A zabpehelyliszt zabpehelyből készül, a zabliszt pedig zabból.
A zabpehely zabból készül, de a gőzölés miatt nem nyers!
Pl.: [link]
Felhasználhatóságukban pedig szintén eléggé különbözőek, ezért is írta pl. az első hozzászóló azt, amit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!