Serpenyőben sült lepényt próbáltam készíteni, de nem bírtam formázni, túlságosan ragadt?
Próbáltam lisztezni, de de amint laposítani akartam, a lisztes oldal is odaragadt a deszkához.
Tudnátok tippeket adni, hogy igazából a tészták mitől lesznek nem ragadósak, formázhatóak, megfoghatóak?
Vagy rossz minöségü lisztet használsz, vagy túl sok folyadékot.
A receptben szereplö mennyiségböl valamennyit tarts vissza, és csak akkor add hozzá, ha anélkül túl kemény a tészta.
Viszont azt vedd figyelembe, hogy a kelesztés során a tészta lágyul, ezért elötte jóval keményebbnek kell lennie, mint amilyenre akarod.
Meg van még egy trükk, ha van rá idöd. A tésztát dagasztás után tedd a hütöbe (este összeállítod, reggelig ott tartod), akkor lassan kel meg és sokkal jobban formázható, mint ha melegen keleszted.
Tehát élesztő nélkülit csináltál...???
Ne a tésztát lisztezd, hanem alatta a deszkát. Kizárt, hogy hozzáragadjon, ha elegendő liszt van alatta!
Szerintem is a folyadékot ne öntsd egyszerre a tésztához. Ebben a receptben nagyon alaposan ki kell dolgozni a tésztát, hogy a sikér elkezdjen benne dolgozni, addig kell gyúrni, amíg elválik a kéztől és a táltól/deszkától.
Alaposan meglisztezett deszkára borítva biztosan nem ragad le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!