Ti milyen ételeket szoktatok készíteni hétköznapokon?
egyuszeru szosz:
ebbe mehet akar bacon, olivabogyo, kockazott kolozsvari is akar, egyeni otletek alapjan :D
de elore is legyarthatsz kajakat h csak
ell kell
venni, [link]
ezen az oldalon can pulled pork is, az is fagyaszthato elvileg bar meg nem
probaltam, igy azert megkonnyiti a hetkoznapokat. van hogy csak egy lencsesalatat vagy tojaskremet, tojassakatansl tobbet nem kivanok, esetleg virslivel vagy kenyerrel
vagy valami fozelek, tesztasalata. begyurt fasirtot is szoktunk eltenni. mig negfagy dobozon kirakva egymas melle h ne faggyon ossze, ha megfagyott mehet egy dobozba.
rantott hal vagy halrudacska (filebol). saslik, paella, tocsi, pizza. nekem azok az idokimelok amik sutoben sulnek, nem kell figyelgetni. egy pizzanal is pillanatok slatt begyurod a tesztat, ha megkelt csak szosz es feltet kell ra. toki pompos is hasonlo.
Idő és költséghatékony szerintem egy jó leves pl.tartalmas krémleves vagy egy főzelék.
Egy egyszerű tészta: tonhalas, paradicsomos, sajtos, diós, mákos stb.. Leveles tésztából is sok mindent lehet készíteni: pl. megpakolni feltéttel és mint a pizza olyan lesz sütés után.
Csirkemellből is pikk-pakk megvan egy főétel.
Nekem hónap végi mentő étel a paprikás krumpli v. tarhonyás krumpli savanyúsággal.
Amúgy pl. a street kitchenen szoktam ihletet gyűjteni, sok egyszerűbb kaja van fent.
Nagyon változó, "meginterjúvolom" kislányomat és páromat, amit szívesen megennének, azt főzök.
Pénteken pl babgulyást csináltam, palacsintát sütöttem.
Holnap derelyét meg nudlit akarok, magamnak csak spenótot, mert nem rajongok az édes kajákért.
Szerdán zúzapörköltet tervezek, hétvégén még szerintem valami vadhúst sütök, fogyjon a fagyóból.
De szerintem mindegy mikor mit főzöl, erre nincs szabály, ami jól esik.
Én lefagyasztani nem szoktam mondjuk készételt, de ha te szereted, akkor főzz többet, és nyugodtan fagyaszd le.
Vacsora amúgy ma hideg kaja lesz, mivel 1/2 3-kor mindig hazaér párom, akkor ebédelünk, így este (legalábbis én) nem kívánom a főtt ételt.
Ma aranygaluskát ettem (bolti)+ puding hozzá, holnapra is maradt, holnaputánra van egy por krumpli + mirelit fasirtot ki sütök.
Múlt hét :
Vasárnap csak pékárut ettem... Fánkok, bagett...
Szombat egy gyros tálat ettem
Péntek csütörtök kínai ananászos csirke rizzsel
Szerda : gyros
Hétfő kedd Brassói
De gyakran dobok össze valami tésztàs akármit is... Vagy valami gyorséttermes kaja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!