eddig nem égett oda, mopst minden odaég benne ( olajd dinszteléshez, tejbegrízhez tej stb..minden)
miért ég most oda, ha eddig nem égett oda és ugyanugy csinálok mindent...?
2020. jan. 26. 12:45
1/9 anonim válasza:
Ha egyszer odaégett, akkor onnantól kezdve mindig oda fog égni. Tönkrement az edény.
2020. jan. 26. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 A kérdező kommentje:
Miért van igy, hogy ha egyszer odaég, odaég máskor is?
2020. jan. 26. 13:09
3/9 anonim válasza:
Ha pl. teflonos a "leégős" lábasod, és megsérült a bevonat, akkor ráadásul még rákkeltő is, ha továbbra is használod.
2020. jan. 26. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem teflonos, egyszerű kis lábas amibe főzeléket,paprikáskrumplit, ilyesmit csinálunk.
2020. jan. 26. 13:24
5/9 anonim válasza:
Az hülyeség, hogy ha egyszer elégett, utána mindig leég, KIVÉVE, ha acélgyapottal meg hasonlókkal tisztítod, ezek ugyanis összekaristolják a belsö felületet és a karcok miatt ég el.
Az meg nem érv, hogy éppen edény súrolásra árulják ezeket, arról még árt az edénynek.
2020. jan. 26. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 A kérdező kommentje:
Szivacs dörzsi felével mostam max. mosogatószerrel meg áztatás.
2020. jan. 26. 13:53
7/9 anonim válasza:
Én is így jártam egyszer, sima acél lábost ott felejtettem a tűzön, és durván leégett.
Nekem az segített, hogy utána "kifőztem", egy darabig csak tésztát főztem benne, és egy idő után újra nem égnek le benne a dolgok.
Lehet hogy csak véletlen, de egy próbát talán megér :)
2020. jan. 26. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Csak saját tapasztalatot tudok írni, mivel említetted a tejbegrízt. Nekem erre külön edényem van, mint a palacsintasütéshez a serpenyő. Nem jó összekeverni az edényeket. Amiben előtte pörköltet, vagy sült húst sütök, abban nem főzök legközelebb tejbegrízt, vagy nem sütök palacsintát abban, amiben előtte húst sütöttem. Ugyanígy megjártam, mert saját magam tanultam meg főzni, aztán kitapasztaltam, miért is égett le... Legyen külön palacsintasütőd, abban ne süss semmi mást, legyen tejbegrízes, tejberizses, pudingos lábasod (ez lehet ugyanaz az edény). Én saját káromon tanultam, remélem, ennyivel tudtam segíteni, hogy ne kelljen magad megtapasztalni, mi a bibi.
2020. jan. 26. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
# 4
Mi az az "egyszerű" kis lábas?
Zománcos? Kerámiabevonatos? Rozsdamentes? ALumínium? És még van egy csomó fajta...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!