Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebből mit fozzek? Nincs...

Ebből mit fozzek? Nincs pénzem, egyedül hagytak a szüleim.

Figyelt kérdés

Talaltam ..


liszt

prezli

tojas

mustar

ketchup

olaj

.. ennyi :(


2020. jan. 15. 18:28
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Tojásrántotta, tükörtojás, főtt tojás, lágy tojás. Liszt, prézli nem kell bele 😊 mustár, ketchup se. Esetleg ízesitheted vele, ha szereted.
2020. jan. 15. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
45%
Hamis hús kechuppal :D
2020. jan. 15. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
96%

Milyen idős vagy? Kell a recept is?


Tojásos nokedli

Omlet

Cigány kenyér + főtt tojás

2020. jan. 15. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
79%

Pl. omlett, az liszt+tojás, meg kicsi olaj, só (gondolom az is van). Felütsz két tojást, villával kicsit felvered (azaz alaposan összekavarod). Belekeversz egy-két evőkanál lisztet, aztán olajjal kikent serpenyőbe öntöd és megsütöd. Ha kezd pirulni, akkor egy lapáttal átfordítod és megsütöd a másik oldalát. Ketchupot nyomhatsz rá tálaláskor.


Tojásos nokedlit is készíthetsz, bár az tejföllel finom igazán, de ketchuppal is eheted. Vagy palacsintát, ha van lekvár vagy valami, hogy rákend, bár annál ajánlatos a tésztát állni hagyni, különben nehéz sütni.

2020. jan. 15. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
89%
3-as vagyok: vizes palacsinta, tölteléknek: főtt tojás sárgáját mustárral, kevés kechup-pal ízesítve összetöröd (egy csöpp olaj is kell bele) ezzel megtöltöd a palacsintát
2020. jan. 15. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 A kérdező kommentje:

nokedli hogyan? nincs szaggato, se élesztő .. azt szeretem!!


Az nehez?

2020. jan. 15. 18:46
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Nokedliba nem kell élesztő, és kanállal is ki lehet szaggatni. Anyukád mivel szaggatja?
2020. jan. 15. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Élesztő nem kell. Ha nincs az a húzogatós nokedliszaggatód (többféle lehet:

[link]

[link]

[link]

)

akkor több tojás kell a tésztába, és egy kanállal kiszaggatod.


Itt találsz receptet, ez szerintem jó is lesz neked:

https://www.youtube.com/watch?v=pJw67qiAN_0


Ha nincs szaggatód, akkor kanállal szaggatod Így kell kanállal szaggatni (ez grízgaluska, de ugynaz a technika):

[link]


De én nem szórakozom ilyen tenyérbe rakással, csak mindig bemártom a kanalat a forró vízbe, kiveszek egy kis adagot és beengedem a lobogó vízbe.


Ha tésztaszűrőd sincs, akkor két kesztyűvel, konyharuhával, abrosszal vagy ami van odafogod a fedőt a lábashoz, és egy pici résen óvatosan leöntöd a vizet.


Utána egy serpenyőbe 1 ek olajat öntesz (ha nem teflon, akkor többet), ráöntöd a kész galuskát, és kicsit megpirítod. De ezt nem muszáj már. Ha tojásosat akarsz, akkor a felforrósított galuskákra egy vagy két kicsit felvert tojást önts, és süsd meg, mintha rántotta lenne.


Fontos: a végén mindent, ami tésztás lett, áztass be, mert ha rászárad, nehéz elmosni.

2020. jan. 15. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy jobb videó, én így szaggatom kanállal:

[link]


Lehet nagyobb kanállal is. Persze neked több víz kell. (És ez meg mondjuk májgaluska, de mindegy.)

2020. jan. 15. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
88%
Hűtő/fagyasztó üres? Nincs semmi étel?
2020. jan. 15. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!