Nokedlit sáfránnyal, vagy kurkumával sárgíthatom?
Amelyik neked szimpatikusabb.
A valódi sáfrány szépen szinez és nincs mellékíze, de igen drága.
A sáfrányos szeklice meg a kurkuma is szép színt ad, de én érzek emiatt egy-egy jellegzetes ízt, amit én nem szeretek.
De ha pici pirospaprikát teszel bele, attól is szép (narancssárgás) szine lesz, annak az íze nekem nem zavaró.
Én szoktam egy nagyon-nagyon pici (késhegynyi) kurkumát tenni 1 kg lisztből készült nokedlihez, ha nagyon sápkóros tojást sikerül vennem. Ennyinek semmit nem érződik ki az íze és szép sárga lesz.
Csak nagyon vigyázz, hogy tényleg keveset tegyél bele, mert virító sárga, mesterséges színű lesz a nokedli!
#7
Én nem pontoztam le, igaz fel sem.
Nem szoktam pontozni, mert magával a pontozás intézményével nem értek egyet és így "sztrájkolok".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!