Kaptunk több zacskó lebbencs tésztát. Mit csinálhatnék belőle, ha a levest nem nagyon szeretjük?
Diós-márványsajtos tésztasaláta
Hozzávalók:
1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta, 1 citrom, 1 evôkanál
fehérborecet ,20 dkg márvány sajt, 10 dkg dió, 50 dkg lebbencstészta, 1
teáskanál olaj, 1,5 dl tej, 10 dkg tejföl
Elkészítés:
A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk. A citrom levét
kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk. A
dió felét nagyon apróra vágjuk, másik felét félretesszük a díszítéshez.
Elkészítés: A tésztát 5 liter sós, olajos vízben 8-10 perc alatt "al
dente" megfőzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A salátát
rövid időre az ecet és a citromlé keverékébe mártjuk. A rokfortot a
tejben kis láng felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a
megvágott diót, végül borssal ízesítjük. A salátát a mártásba
forgatjuk, és a tésztával együtt azonnal tálaljuk. A fél dióbelekkel
díszítjük.,
Lasagne-hez is felhasználhatod!
Káposztás,krumplis,túrós tészta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!