Mit főzzek a barátomnak ebédre, ha nincs sok pénzem és igazán nem tudok főzni?
1. nem tudok főzni, nincs benne sok tapasztalatom
2. a konyhám igen igen szerény, tehát gépek és tepsik nincsennek
3. alacsony költségvetéssel kell dolgozzak, tehát ilyet hogy húsok, halak stb. nem tudok
Valami tipp?
Amit már csináltam ..
Bolognai-milánói spaghetti, spenótos sajtos gnocchi, pizza, szilvásgombóc, túrógombóc
Tojáspörkölt pirított tarhonyával.
Vagy egy jó kis tárkonyos raguleves. Elég egy csirkemell (25-30 dkg, 4-500 ft), kis vajon megpirítod, só, bors, gyömbér, felöntöd vízzel. Dobsz bele egy leveskockát, 25 dkg vegyes fagyasztott zöldséget (250 ft), egy kis tárkonyt, és egy 2 dl-es főzőtejszínnel sűríted, mikor már puhára főtt benne minden. Ízlés szerint egy kis gomba vagy tészta is mehet bele, ha van otthon.
Vagy az örök kedvenc: túrós-tejfölös tészta pirított szalonnával. Ez nálunk bármikor jöhet, és tényleg nem lehet elrontani.
Ahogy olvasom itt a dolgokat, rajovok, h menny olcso es finom recept letezik, es szoktam is csinalni :D
tovabbi kedvenc: krumplis laska, piritva, kb fott krumple, fodros nagykocka, so, bors es kesz, bar en tejfollel eszem..
na meg ott van a kaposztas kocka. Kicsit idoigenyes, mert kaposztat kell reszelni meg disztolni (ezt a reszt altalaban nagy mennyisegben csinalom, kisebb adagokban lefagyasztom es utana mindig kesz a 10 perces kaja) kaposztat sozni, borsozni, fott tesztara tenni es kesz (en ezt is tejfollel eszem XD )
Mert sokan nem értették meg a kérdésnek azt a részét, hogy "nincs pénzem" és hogy "nem tudok főzni".
A zöldborsófőzelékem főtt tojással tegnap 0%-on állt, most 33%.
Konkrétan emlékszem, hogy volt egyszer egy félig vicces amatőr főzőverseny, ahol tán 50 Ft/adagból kellett kihozni valamit, és azt egy borsófőzelékkel nyerte meg egy nagymama. Egészséges, tápláló, olcsó, nem bonyolult, nem kell hozzá nagy felszerelés.
És 33%-ban hasznos.
borsofozelekt nem tudok ...
a habaras sosem sikerul ... hogyan kell?
nezem a recepteket, de sose jon ossze
ugyan ez van a kelt tesztakkal ami olcso lenne, de sose kell meg nekem :(((
anyu nem tanitott fozni sutni
Ebben a videóban szerintem egész jól elmagyarázza a videós, hogy kell a habarást elkészíteni:
Mennyi pénzed lenne rá? Mondjuk zacskóból bármit megfőzök. Múltkor magginak a pirított tésztáját csináltam, alappor 400 Ft, 400-500g csirkemell akciósan 600 körül kijött, spagetti tészta 300 Ft, 1 póréhagyma, 1 nagy sárgarépa 300 Ft, szóval 1600ból kijött és 2x jóllaktunk belőle.
Paprikás krumpli se ördöngősség vagy a krumplis tészta. Sőt nagyon egyszerű a mákos tészta is. Én a cookpad én szoktam recepteket nézni, vannak képek is, szóval internetről is meg lehet tanulni főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!