Hogyan csináljam? Aki tud legyenszíves muffin receptet írni!
Hozzávalók:
* 15 dkg liszt,
* 2 tojás,
* 15 dkg vaj,
* 15 dkg cukor,
* 3 evőkanál barackíz,
* fél csomag sütőpor,
* 5 dkg keserű kakaópor,
* 5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.
Megjegyzés:
Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.
szia! nekem is van egy nagyon egyszerű muffin alapreceptem, ami 24 db-os, vagyis 2 tepsi.
hozzávalókat bögrében kell kimérni. egy bögre 2,5 dl.
szóval a recept:
-1 bögre tejföl /vagy joghurt, kefír/
-2 bögre liszt
-1,5 bögre cukor
-2 tojás
-1 deci olaj
-1 csom. sütőpor. ez az alap. ha kakaósat akarsz, még két evőkanál keserű kakaópor is jön bele.
ízesíteni bármivel lehet, az is kb. 2 bögre legyen. friss, vagy szárított gyümölcsdarabok, csokidarabok, dió, mandula, reszelt narancshéj, szóval sokminden mehet bele, ami otthon van. sütésálló lekvárt is lehet belekockázni.
a hozzávalókat összekevered és beletöltöd a papírkapszlikba kb. 3/4-ig.
180 fokos sütőben 5 percig, majd mérsékelt tűznél kb még
25 percig sütöd.ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad, akkor jó.
pár percig pihenteted és villával kiemelgeted a formából.
mehet a második adag.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!