Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyhogy nem esznek a Magyarok...

Hogyhogy nem esznek a Magyarok marhahúst? Angliában éltem egy évet ott a Tesco ban szinte csak marhahúst lehet kapni szeletelve, mindenki azt eszi.

Figyelt kérdés
Magyarországon azt mondják: a marhahúst lassú és nehéz sütni. Angliában azt a marha könnyen és 5 perc alatt elkészül. Más az angol és a magyar marha? (thehén)?
2010. jún. 11. 11:57
1 2
 11/18 anonim válasza:

Nemrég olvastam az origón ennek a történelmi hátteréről. A török hódoltság idején a törökök, mint muszlimok a marhát elvették, a sertést viszont nem, így adott volt, hogy inkább a sertésre álljanak rá az emberek.

Felhasználás szempontjából a marhahúst hagyományosan főzve-sütve esszük, míg a sertést minden formában.

Olcsóbb is a sertés, és minden egyes porcikáját fel lehet használni.

2010. jún. 11. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ennék, de csak csütörtökön van a hentesnél, és 1600 ft - 4500Ft.A java inkább a magasabb áron, ami szeletnek jó. Míg csirkét már 500-ért kapok. De nagy ünnepeken megreszkírozzuk.

Imádom a marhapörköltet, a tokányt, a stefániát, és legjobban kétszer átdarálva, tejben áztatva, majd borssal összegyúrva, s kisütve HMMM. De ennyi konyhapénzem nincs egy családra.

Anyámék hoznak marhakolbászt néha. Párizsit, májast borjúból veszünk.

ennénk borjút és birkát is, d eaz tényleg beszerezhetetlen és megfizethetetlen. Hacsaknem háztól. Ha néha eltöri valami alábát, akkor a kényszervágásról tudunk venni.

Most van lókolbász itthon. Amúgy sok pulykát eszünk, az olcsó. Borjúnak készítem el :)(

2010. jún. 11. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

Viszont a magyar disznó olcsó és nagyon szép.

De már ettem a tavasszal szürkemarha-pörköltet. Kétszer is, sőt pacalt is ettünk.

2010. jún. 11. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
tízszerese a csirkeárnak, és 2-5-szöröse a sertésnek.
2010. jún. 11. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Mán' asse' nagyon!
2010. jún. 11. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

"Felhasználás szempontjából a marhahúst hagyományosan főzve-sütve esszük, míg a sertést minden formában. "


nemmondanám, a marhát esszük nyersen is, a disznót nem szabad.

2010. jún. 11. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
Angliában az áruházban a csirke jó és olcsó, a sertés majdnem ehetetlen, azt meg meg akarom kérdezni még hogy ha kimegyek a piacra itt budapesten milyen marhahús részt vegyek ilyen angolos sütésre? Valaki írta hogy itt is van...
2010. jún. 13. 15:38
 18/18 Ali Tepelenti válasza:

Ennek több oka van:

1. A marhahús drágább, mint a sertéshús, és kisebb a választék.

2. Az igazán finom, frissen sütésre való részeket (hátszín, rostélyos)több hétig érlelni kell, ezt az ÁNTSZ úgymond higiéniai okokból nem engedi meg (érdekes, Amerikában a T-Bone steak meg az argentin steak nem probléma, ezek ugyanolyan érlelt húsok). Viszont az a hentes, aki érlelt marhahúst ad el, 5.000 - 8.000 Ft-ot kér kilójáért. Ezt nem sokan engedhetik meg maguknak.


Mindezek ellenére, az igazi magyar szakács gulyáslevest kizárólag marhalábszárból főz!!!

2015. jún. 9. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!