Szerintetek az olasz vagy a kínai konyha a jobb?





10. folyt.
Én voltam sokat olaszban , de pont nem pizzáznak ők. Ellenben tényleg 3-5 fogásos kaja volt az üzemi étkezdében is és mind nagyon finom volt.





Hát én Olaszországban ettem életem eddigi legrosszabb pizzáját... 😀
A kérdésre válaszolva:szerintem a kínai konyhát nem ismerem,mert ezek a kifőzdés kaják le vannak "magyarosítva".Úgyhogy az olaszra szavazok.





Erre nagyon kevés magyar tud érdemben válaszolni, ugyanis Magyarországon NEM az autentikus kínai, olasz étkezdék vannak többségben.
Én ettem már mindkét nép ételéből autentikus étteremben, de mégsem tudom kijelenteni melyik konyha jobb. Mindkettőben vannak számomra finom és ocsmány ételek is. Pl. a kínai abortusz maradvány leves, kekszbe sült darázs, sült patkány, mandulás kutya kéne a fenének. Ezek miatt hatalmas mínusz a kínai konyhának és népnek is részemről.





Ha az igazi konyhára gondolunk, tényleg nem arra, amit a mi ízlésünkhöz szabtak, akkor az olasz konyhára szavazok.
Szívesek megkóstolnék egy igazi olasz sonkát, mozzarellát, fűszeres ételeket stb.
Pirított kandírozott szöcskét viszont nem szívesen ennék.





Mind2!
Olaszban is van jó, meg a kínaiban is vannak jó kaják! :)





Erre nem tudnék válaszolni, egyrészt mert nem ismerem a teljes skálát, másrészt ez a skála igen hatalmas. Főleg Kínában, gondolom, elég hatalmas ország s még az egy hónapot ott járt ismerősöm élménybeszámolói is elég színes gasztronómiát villantottak fel (épp csak olyan kenyér nem volt, ami nem volt tele cukorral. illetve volt, a francia pékségben. de lehet, hogy az ország egy más részében lett volna, ki tudja?).
Én bizonyára mindkét országban bőven találnék fogamra valót, de azért az olasszal nehéz lenne megoldani az erősen szénhidrátszegény étrendem betartását. Kínában pedig volt olyan étel, hogy zöldséges angolna: fele angolna, fele erőspaprika. OK, az sem az én műfajom, de ketogén, szó se róla.
Az olasz konyháról tényleg keveset tudok a tésztakedvelésen kívül, így nem is jogos, hogy itt írogatok... De biztos vagyok benne, hogy a kínai jobban bejönne, ha van miből válogatni. Kedvelem a keleti konyhát és az érdekes, új ízeket, elég nyitott vagyok.





Mindkettő és mindkettő teljesen más.
Minestrone és csípős-savanyú leves imádat.
Olasz paradicsomleves, az ezernyi pasta, risotto mind-mind kedvencem.
Vagy az olasz halleves, tengeri cuccok.
Kínaiból a csípős dolgok rizzsel, sült banán, sült rizs, stb.















Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!