Eredeti angol sütemény receptek?
Iskolai programhoz szükségem lenne eredeti karácsonyi süteményreceptekre,(föleg aprósütemény vagy esetleg sós rágcsaféle), amiket tényleg Angliába hagyományosan készítenek az adventi-karácsonyi idöszakban.
Lehet magyar, angol vagy német nyelven is, az nem probléma.
A google-ben amiket találok, azok nem eredeti receptek, hanem magyarok, amiket valamiért elnevezett valaki angolnak - és ezek nem használhatóak.
Aki tud segíteni, kérem tegye meg, elöre is köszönöm!
Ezekkel szoktam talalkozni ismerosoknel Karacsony kornyeken a leggyakrabban:
Mince pie (ehhez a gyumolcstolteleket keszen lehet kapni, en is ugy szoktam, de biztos el lehet kesziteni hazilag is. Ez tenyleg alap Karacsonykor).
Gingerbread ("mezeskalacs", de nem mezzel, mint ahogy Magyarorszagon keszitjuk. Finom, de en maradtam inkabb a megszokott mezesnel.)
Fruit cake (ez hasonlo a mi baratsag kenyerunkhoz, vagy gyumolcs kenyerunkhoz, tomeny, sok aszalt gyumolccsel, de a barna cukor miatt megis masabb az ize es a szine is sotetebb. Konnyen elkeszitheto es tartos.)
Pavlova (tojashabos torta, ezt keszitik gyakran telen-nyaron, en kifejezetten nem szeretem, de nem bonyolult, ha jol csinalod a habot)
Trifle (ez az, ami engem mindig csabit, de megis sokszor olyan "semmilyen". Retegezve van gyumolcszsele, custard, tejszinhab, de keszitik csokoladesan is a zsele helyett peldaul, illetve az aljan piskotaval. Konnyu elkesziteni.)
Yule log (kb mint egy jo csokis piskotatekercs, ezt konnyen el tudod kesziteni).
Ezeken kivul a cookies es a cupcake is mehet, az telen-nyaron kb mindig alkalommal van mindenkinel, ahogy eszrevettem. :)
ma 07:37-es: neked nagyon szépen köszönöm, ilyesmire voltam éppen kíváncsi.
Ezeket így meg tudom keresni (többel is találkoztam más idöközben). Egy kérdés még: a shortbread mennyire megszokott, mert arra is találtam igen jó receptet.
A christmas pudding az undorító, azt ne :P
Ami jellemzően karácsonyi, az a mince pie, bread pudding, red velvet cake vagy cupcake télapósra dekorálva, peppermint fuge (olyan sétapálcás), gingerbread (de ez egész évben van), yule log, meg valamiért az ishler és a pavlova is bekerült hozzájuk a karácsonyi repertoárba.
Angliában ez az aprósütemény téma rendszerint a high tea válogatásban van szendvicsekkel meg egyebekkel, de önmagában elvitelre annyira nem szokás mint mifelénk. A mi kávézónban tuti furán néznének ha kérnél belőle úgy magában. A szelet torta viszont orrba-szájba, ha kell ha nem.
A karácsonyi menüben (ami ilyen melóhelyi ereszd el a hajad), rendszerint a cheeseboard szokott lenni a sós opció.
Ami egész évben van de tipikus kínálat, az a victoria sponge, carrot cake, apple pie (télen ez meleg), brownie (néha forró csokiszósszal), coffee and walnut, choclate chip cookie, double choclate cookie, cheesecake in a jar, cake pops, bakewell tart, cinnamon roll, toasted teacake, scone vagy cream tea (ami ugyanaz csak az utóbbiban van egy ital is, meg meg van kenve), lemon drizzle, battenberg cake, madeira cake stb.
Sós sütit szintén nem, van cheese scone ami gyakorlatilag pogácsa csak ők vajazzák, meg cornish pasty, sausage roll de ezek inkább ilyen greggs cuccok, tisztességes helyen nem igen lehet ilyent kapni, kivéve ha valami flancos pasty shopba tévedsz be.
(angol kávézóban dolgozom, ezeket látom napi szinten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!