Hogyan kell bodzát eltenni télire? Úgy hogy ne forrjon fel.
Figyelt kérdés
Régebben próbálkoztunk de nem mindegyik üveg tartott ki februárig. Utólag azért mert lehet olyan helyen volt ahol kapott kis fényt.
Valami tuti receptet írjatok :)
2010. máj. 28. 19:07
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
talán a nátrium benzoát segíthet de nem hiszem :S vagy pedig a befőzés módszere;):)
3/5 anonim válasza:
Szia!
Én magát a bodzát szárítom, és fémdobozban tárolom. Tudom, hogy nem szörp, de ha teának elkészítem, és kihül, pont olyan, mintha az lenne.
Üdv!
4/5 anonim válasza:
Igen, a szárított bodza nekem is bevált!
5/5 anonim válasza:
-6l. vízből+ 3kg cukorból szirupot főzni +5-5 deka citromsav és borkősav
-kihűteni, benne áztatni, néha keverni 1-2 nagy marék bodzavirágot 3 napig, hűvösben
-üvegbe szűrni, 1l.-be késhegynyi nátriumbenzoát
-persze, hogy hűvösben, sötétben boldogabb ,de máshol is eláll, 1-5 arányban hígitandó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!