A gépi kólák, amik fel vannak vizezve, abban mennyi a rendes kóla és mennyi a víz?
Figyelt kérdés
Milyen arányba adják?
Mindig látom h nyomja bele a vizet.
Vagy esetleg kóla szirupból van?
De így is pl. 1 liter, az mennyi kólának felel meg.
Mert tuti kevesebnek, mert érződi rajta, hogy vizes.
2017. szept. 30. 12:10
3/7 anonim válasza:
De jól megmondtad.
"Egy liter kóla mennyi kólának felel meg?".
Pont 1 liternek felel meg.
4/7 anonim válasza:
Nem teljesen tiszta, miért ebbe a rovatba írtad.
Mindegyik kóla sűrítményből készül. A gép kóla esetében a vizet nem szállítják, hanem akkor adják a sziruphoz, amikor közvetlenül felhasználásra kerül.
A palackban kaphatót pont ugyanígy „vizezik”, csak azt a palackozó üzemben teszik.
5/7 anonim válasza:
Akkor vizes, ha valami gebasz van a géppel, vagy nem tesz bele elég bubit. Én jártam egyszer úgy, hogy pont nálam fogyott ki a kólasűrítmény, na az tényleg vizes volt (kaptam másikat).
6/7 anonim válasza:
A gyorséttermekben is szirupból van. Azt hiszem pl a Fanta 1:3-as, de ez nem sima arány, hanem van egy osztott műanyag mérő, ebben kell azonos szinten lennie.
7/7 anonim válasza:
A Coca Cola szerint ugyanazt a szirupot adják a vendéglátóhelyeknek is, mint amiből a gyári dobozos és üveges kóla készül. A gépek beállítását - elvileg - szintén a Coca Cola cég végzi. A különbség a víz minősége és a széndioxid mennyisége, illetve az, hogy a szirupot több lépcsőben hígítják, és sokkal kevésbé pontosan, mint ahogy ez a gyárban történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!