Milyen a nyákleves?

Figyelt kérdés

Milyen ízre, állagra, melyik elkészítési móddal finomabb stb. Ezaz ami érdekel.

Akkor hallottam róla először, amikor szakácsképzőbe jártam. Ugyan olvastam már róla - recepteket is - de az semmit nem jelent. (Sajnos a szakmát nem volt alkalmam elégszer gyakorolni.)

Nem merem elkészíteni, mert félek hogy úgy járok vele, mint a "congee" nevezetű kínai rizskásával.

Igazából száznapos tojás mellé szántam köret gyanánt (mert ezt ajánlotta a „szakirodalom”). Mivel a végeredmény katasztrofálisan bűnrossz lett (legalábbis számomra) ezért sajnos a szemétdombon végezte az egész. Pedig gyűlölök pocsékolni.

Talán az ázsiai népeknek bejön a rizskása a büdöstojással, de viszont nem biztos, hogy az ugyanúgy bejön a magyar embernek is (lévén hogy más a két nép ízlése). De ha egy magyar embernek bejön a nyákleves, akkor valószínűleg nekem is érdemes lesz kipróbálni.

Ezért is tettem föl a kérdést, mert érdekel más magyar emberek véleménye.

2017. szept. 20. 17:18
 1/3 A kérdező kommentje:
Csak azért említettem a rizskását, mert az eddigi leírások alapján úgy ítéltem meg, hogy a nyákleves nem más, mint felhigított kása.
2017. szept. 20. 17:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én diétás ételnek készítettem el (dietetikusnak tanulok), ezért nem volt agonyfűszerezve, szóval olyan semmilyen íze volt. Sűrű állagú, enyhén áttetsző. Nem ízlett senkinek :D De szerintem az emberek alapból megundorodnak tőle kóstolás nélkül a neve hallatán, de ha te nem így vagy vele, akkor lehet, hogy ízleni fog.
2017. szept. 20. 20:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Csecsemőknek kiváló eledel, de amúgy nem egy nagy szám.

Bizonyos betegségek diétája alatt hasznos lehet a fogyasztása.

2017. szept. 20. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!