Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hová tűnt a magyar fokhagyma?

Hová tűnt a magyar fokhagyma?

Figyelt kérdés

Szeretem a fűszeres magyaros ételeket. A gutaütés kerülget az áruházakban amikor kínai meg spanyol meg akárhonnan jött fokhagymát árulnak. A minősége katasztrófa. Fonnyad, penészedik. Lehet még valahol minőségi árut venni ?

Nem termesztenek már fokhagymát az Alföldön ? Annyit eszünk, hogy importálni kell ?

2010. máj. 22. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
A nemmagyar olcsóbb a kereskedöknek - ha magyart keresel, akkor menj a piacra.
2010. máj. 22. 22:33
 2/10 anonim ***** válasza:
nem termelnek eleget Magyarországon....
2010. máj. 22. 22:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés! Én a múltkor ARGENTIN fokhagymát vettem. Volt még kínai;-) Álltam egy darabig a pultnál, de nem volt kit megkérdezni. Én akartam eldugni fokhagymát az idén, de nem kaptam hozzá dughagymát! Mert gondolom azt is úgy kell, mint a vörös hagymát, nem?!
2010. máj. 22. 22:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Bejött az EU, franciák és hollandok tönkretették a Magyar Mezőgazdasági Iparágat.
2010. máj. 22. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:

22.44.-nek. Fokhagymából nincs dughagyma,csak a vöröshagymából! A fej fokhagymát kell gerezdekre szétszedni,és azokat elduggatni. Legfeljebb magot kaphatsz,de abból nem lesz egy év alatt termés.

Az sem biztos,hogy amit a piacon kapsz,az nem romlik meg hamar. Az utóbbi évek időjárása nem kedvezett a hagymák minőségének. A mostani esők pedig a kertben is kirohasszák a veteményt. Ha sok esőt kap a hagyma,akkor az nem fog elállni,hamar rohad. Akkor is ha magyar.

2010. máj. 22. 23:01
 6/10 anonim ***** válasza:
23.01nek: köszi:-) Mai is tanultam vmit!:-)
2010. máj. 22. 23:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát én múltkor kaptam nagybátyámtól egy kosárnyi magyar fokhagymát (kereskedő, többek közt ezzel is foglalkozik), és egy hét múlva az is fekete volt belül :S
2010. máj. 22. 23:37
 8/10 Gyakor ***** válasza:
Nem tescóból kell venni dolgokat, ha magyar áruhoz akarsz jutni, erre legjobb inkább a piac vagy a kisboltok a megfelelőek. Ez persze nem csak foghagymára igaz. Lassan már a kenyér is külföldi lesz, mi meg csak nézzük és nem teszünk semmit... köszönjök EU.
2010. máj. 23. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés engem is nagyon bosszant.Vannak Makó-Szeged környéki rokonaim, ők azt mondják: nem éri meg termelni, mert a kínai olyan olcsó, hogy a magyart elduggatni sem lehet ennyiért.szóval nem termelnek fokhagymát.Szép lassan minden mezőgazdasági termékkel így járunk,aztán ehetjük az íztelen paprikát, paradicsomot,hagymákat, almát,dinnyét stb..pedig én inkább fizetnék többet, csak jó magyar fokhagyma lenne.(Legutóbb a Magyarok vásárán vettem,de sajnos az csak félévente van)
2010. máj. 24. 19:36
 10/10 anonim ***** válasza:

De, van direkt olyan fokhagyma, amit eldugáshoz árulnak.

Vetőmag boltban lehet kapni.Az pedig, hogy sok esőt kap, csak jó, hisz most kell növekednie.

Majd amikor elszárad a szára, és szedni kell felfelé, akkor nem szabadna esőt kapnia.

Mi minden évben dugunk el fokhagymát, és tavaszig el is áll.

2010. máj. 25. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!