Szerintetek ezt lisztből el lehet készíteni? (Recept angolul van)
Annyit tudok, hogy ha a rendes manióka felhasználásával kapott cucc nem lesz elég sűrű, akkor lehet maniókaliszttel sűrűsíteni. De lehetne az egészet azzal csinálni, tehát csak lisztet, vizet összekeverni?
"Szerintetek ezt lisztből el lehet készíteni?"
Liszt rengetegféle létezik. Hogy érted, hogy lisztből el lehet-e készíteni?
Úgy érted, hogy a manióka liszttel készítenéd az egészet vagy úgy, hogy a manióka lisztet helyettesítenéd másik liszttel, például búzaliszttel?
"lehet maniókaliszttel sűrűsíteni. De lehetne az egészet azzal csinálni"
Igen, maniókalisztre gondoltam.
Ezt találtam:
"...fufu. Ez a legfontosabb étel itt. Az árvaházban mindennap ezt esznek a gyerekek valamilyen szószos hússal vagy babbal. Hozzátartozik az emberek hétköznapjaihoz, mint otthon a kenyér. (Azt még nem figyeltem meg, hogy a „Mi Atyánk…” szövegét átírták-e már, hogy a fufu legyen benne a kenyér helyett.) Iszonyú nehéz készíteni. Először vizet kell forralni egy nagy edényben, majd hozzáadni a kukoricalisztet, folyamatosan kevergetni. Ha már kicsit sűrűsödött hozzá kell adni a manióka-lisztet is, levenni a tűzről és keverni. Forrón! Nagyon sokáig! Persze a talpaddal közben szorítani, hogy ne csússzon arrébb és ne égessen meg! Nagyon nehéz feladat! Főleg 11 emberre! Kétféle liszt és víz, só nélkül, élesztő nélkül, így elég sűrű, nehéz tészta. Fogyasztása:kézzel csípnek belőle 2-3 falatnyi darabot és azt mártogatják a hozzá adott szószos húsos vagy babbal készült ételbe."
Itt:
A cikk tetején megadja az e-mailcímét a szerző, esetleg tőle meg tudod kérdezni; ő talán személyesen is látta, hogyan készül.
Na látod, magyarul meg sem próbáltam a nagy okos fejemmel. Nem gondoltam, hogy ha valamit angolul nem találok, azt magyarul esetleg igen.
Köszönöm, nagyon sokat segítettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!