Mi az a chicken satay? írnátok róla dolgokat? Kösz
itt a receptem: 50 dkg Vita Pasta - Spagetti, 10-15 dkg földimogyoróvaj (holland fajtát használjatok, ha kaptok, sokkal jobb, mint az amerikai) ketjap manis (indonéz szójaszósz), 1 kis fej hagyma, csirke felsőcomb filézve, sambal olek (csilipaszta), barnacukor, almaecet, só (ha szükséges), vaj vagy sütőmargarin (Rama) a csirke pirításához, snidling a díszítéshez + van a ki tesz bele fokhagymakrémet én nem szoktam,
Elkészítés:
Húst kockára vagy csíkokra vágjuk. Margarinon/vajon pirosra pirítjuk minden oldalát, a felaprított hagymát mellé dobjuk, és átpirítjuk. Felöntjük kb 1 dl ketjap manis szójaszósszal, 2 teáskanál barna cukrot bele és 1 evőkanál ecetet, és egy kávéskanálnyi csilipasztát, kis vizet alá még és fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Hozzákeverünk 2-3 ek. mogyoróvajat, hagyjuk, hogy beleolvadjon és krémes szósz állaga legyen. Tésztával, rizzsel tálaljuk, snidlinggel megszórjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!