Mogyoróvajas kenyér, palacsinta, piskóta, pálinka.
A kérdés az milyen mogyoróvaj? Bolti vagy saját készítésű. Én magam csinálom a mogyoróvajat, mert így biztosan tudom hogy nem lesz benne cukor.
Sima sózatlan földimogyoróból. Addig darálom a kézi mixerrel amíg vaj állagú nem lesz. Daráláskor pár csepp édesítőszert nyomok rá az ízvilág kedvéért. Hántolt zacskósat szoktam. Lehet variálni az ízvilágot, cukrot belerakni vagy kakaót. Én kicsit mazochista vagyok, mert nem rakok bele semmit a pár csepp édesítőn kívül.
Állítólag más magvakból is lehet vajat csinálni. Fa mogyoróból, dióból, mandulából, pisztáciából. Utána kell olvasni.
Férjem is szokott néha csinálni az biztos, hogy mézet rak bele...
Amit én nagyon szeretek az a mogyorovajjal töltött jalapeno paprika.
natur mogyoróvajból
afrikai, ázsiai mogyoró mártás
afrikai mogyoró leves, csirke mogyoró szószban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!