Különféle országokban milyen tipikus zöldségételek, zöldségköretek vannak?
Olyan recepteket keresek, amik tényleg eredeti ereceptek, nem pedig "magyarított" változatok.
Minden országbeli recept érdekel: pl. Anglia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Bulgária, Románia, India, stb.
A magyaron kivül a német és angol szöveget megértem, a többiben egy rövid fordításra is szükségem lenne.
Mindenkinek elöre köszönöm, aki veszi a fáradtságot és segít.
Lengyeles karfiol: főtt karfiol vajban pirított zsemlemorzsával és tejföllel.
Angol karotta: főtt répa forró vajban megforgatva.
Francia módra készült zöldség: párolt, forró (pl) borsóra hideg vajat morzsolnak, ami elolvadva vékonyan bevonja azt
Francia "rakott" krumpli: a nyers, vékonyra szeltkrumpli tejszínnel rétegzik. a tetejére gyakran sajtot reszelnek, sütőben megpárolják
Francia "lecsó": (ratatouille) a hagyományos hozzávalókon kívül cukkini és padlizsán is kerül bele, csak zöldségekből olivaolajból és sóból áll, esetleg egyféle zöldfűszerrel
Én ezeket ismerem (tudtommal eredetiek, de hát ez relatív - külföldön sincsenek kőbe vésett receptek), persze más zöldségekkel (kelbimbó, brokkoli) is működnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!