Van a telepulesetekre tipikusan jellemzo etel (ami esetleg a telepules nevet is viseli)?
Figyelt kérdés
Mint pl szegedi halaszle csak kisebb telepulesekrol, amik nincsennek benne az orszagos tudatba, inkabb a elyiek fejeben.2015. júl. 14. 18:55
11/23 A kérdező kommentje:
Ezx a szekszardi tal is nagyon jo! Ez feltekenysegnol szuletett? Mert a somloi videk kozel van a szekszardihoz!?
2015. júl. 14. 22:44
13/23 anonim válasza:
Sarkadi pecsenye, siklósi pite, pécsi aprópecsenye, körösi harcsapaprikás, hartyáni krémes, gödöllöi töltött csirkecomb, visegrádi pecsenye, kalocsai rétes, kalocsai sertéskaraj, sertésborda cecei módra, cecei töltött rántott paprika, budai krémes, mélykúti pogácsa, vasvári cigánypecsenye, vasvári krémestekercs, kassai sertésborda, kassai kocka
14/23 A kérdező kommentje:
#13 wow de kiraly vagy! :D ezekrol hol hallotal? Receptek vannak a neten?
2015. júl. 15. 13:20
15/23 anonim válasza:
Vasvári (tiszavasvári) zúzoslé. (Tyúkhúsleves rizzsel és olajban kisütött tésztával.
16/23 anonim válasza:
A 13-as vagyok, ezek mind fenn vannak a neten ilyen néven. Régebben elég sok ilyen "neves" receptet gyüjtöttem és ezek még most is megtalálhatóak - direkt megnéztem.
De egy tipp (régen én is így kerestem sokat): tetszés szerinti helységnevet + a recept szót add be a keresöbe, akkor igen soknál talál hozzá receptet. Ha elég türelmes vagy meg elég sok nevet adsz be, rengeteget találhatsz
17/23 anonim válasza:
6os vagyok
zalai finom falatok:
nem részleteztem mert akit érdekel az ugyis rá tud guglzni,nem? :D
18/23 A kérdező kommentje:
#13 koszi ez egy nagyon jo tipp volt! Ki fogom probalni:D wow! Orulok. Vajon a helyi vendeglokben megtalalhatoak ezek a helyi specialitasok?
2015. júl. 20. 17:44
19/23 anonim válasza:
Az attól függ, hogy a helyi vendéglöben mire van igény, meg mennyire van kedve az üzemeltetönek eltérni a rántott hús-pörkölt, meg társai szinttöl. De igazán nem nagyon tartom valószínünek, hogy túl sok helyen talákozol helyi specialitással.
20/23 anonim válasza:
"Az attól függ, hogy a helyi vendéglöben mire van igény..."
No meg attól, hogy egyáltalán van-e "helyi vendéglő"!
.
Az eddigi felsorolásokból valahogy a szatmári szilva kimaradt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!