A turkevei vagy a karcagi birkaporkoltre eskudnetek fel inkabb?
Figyelt kérdés
Sokan abban latjak a kulonbseget, hogy meg a karcagiak egybol vizzel ontik fel a perkeltet, addig a keveiek meg a hust fozik meg elosszor, es mikor az levet engedett, csak utanna adnak hozza vizet.2015. júl. 14. 17:24
2/12 A kérdező kommentje:
Hogy kesziti a lelkem?
2015. júl. 14. 17:48
3/12 anonim válasza:
Egyikből se ettem még, de elkészítési mód alapján a keveiek kapják Tőlem a pontot!
4/12 anonim válasza:
A leírtak alapján a kevieké a jó. Minden pörköltnél alap, hogy csak akkor öntök alá egy kevés vizet, amikor már elfőtte a saját vizét. Így csak szaftja lesz, nem vizes leve.
5/12 anonim válasza:
Én is a túrkeveire teszem a voksom.
6/12 A kérdező kommentje:
Ajjaj mit fog ehhez szolni a Fazekas Sandor agrarminiszter, aki karcagi. A karcagiak szoktak belsosegekkel is spekelni meg, ha jol emlekszem, de igen sokszor hallottam, hogy az kicsit leveses.
2015. júl. 14. 18:14
7/12 Shai-Hulud válasza:
A belsőség az gyühet, aztat szeressük. Amúgy meg télleg úgy a jó a pergelt, ha előbb elfővi a saját levit, aztég felöntik kissé, de csak móggyával, nehon aztég bő lére legyön erösztve.
Eccóval télleg a turkeveji az igazán jó recipe.
Ja! Ha valakinek báncsa a fülit vagy a szemit ahogyan írok, annak teljessen igaza vagyon, és emez úton is elnézését kérem érette.
9/12 anonim válasza:
Régen is úgy csinálták sok helyen ahogyan Karcagon is csináljuk, de nekünk a Túrkevei ismerőseink is így csinálják! Amúgy a karcagi birkapörkölt hungarikum és most ide vagy oda Fazekas Sándornak, neki tökmindegy szerintem, hogy kinek melyik tetszik!
10/12 anonim válasza:
Utálom a főtt húst. A felvidéki módon kis víz után pótolgatással, csak hogy ne égjen oda.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!