Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A turkevei vagy a karcagi...

A turkevei vagy a karcagi birkaporkoltre eskudnetek fel inkabb?

Figyelt kérdés
Sokan abban latjak a kulonbseget, hogy meg a karcagiak egybol vizzel ontik fel a perkeltet, addig a keveiek meg a hust fozik meg elosszor, es mikor az levet engedett, csak utanna adnak hozza vizet.

2015. júl. 14. 17:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyáméra!
2015. júl. 14. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Hogy kesziti a lelkem?
2015. júl. 14. 17:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyikből se ettem még, de elkészítési mód alapján a keveiek kapják Tőlem a pontot!
2015. júl. 14. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A leírtak alapján a kevieké a jó. Minden pörköltnél alap, hogy csak akkor öntök alá egy kevés vizet, amikor már elfőtte a saját vizét. Így csak szaftja lesz, nem vizes leve.
2015. júl. 14. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is a túrkeveire teszem a voksom.
2015. júl. 14. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Ajjaj mit fog ehhez szolni a Fazekas Sandor agrarminiszter, aki karcagi. A karcagiak szoktak belsosegekkel is spekelni meg, ha jol emlekszem, de igen sokszor hallottam, hogy az kicsit leveses.
2015. júl. 14. 18:14
 7/12 Shai-Hulud ***** válasza:
66%

A belsőség az gyühet, aztat szeressük. Amúgy meg télleg úgy a jó a pergelt, ha előbb elfővi a saját levit, aztég felöntik kissé, de csak móggyával, nehon aztég bő lére legyön erösztve.


Eccóval télleg a turkeveji az igazán jó recipe.


Ja! Ha valakinek báncsa a fülit vagy a szemit ahogyan írok, annak teljessen igaza vagyon, és emez úton is elnézését kérem érette.

2015. júl. 14. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A túrkeveiek készítik jól.
2015. júl. 17. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
Régen is úgy csinálták sok helyen ahogyan Karcagon is csináljuk, de nekünk a Túrkevei ismerőseink is így csinálják! Amúgy a karcagi birkapörkölt hungarikum és most ide vagy oda Fazekas Sándornak, neki tökmindegy szerintem, hogy kinek melyik tetszik!
2015. aug. 2. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Utálom a főtt húst. A felvidéki módon kis víz után pótolgatással, csak hogy ne égjen oda.
2015. aug. 16. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!