Brhm kérdése:
Van aki mar itta Rakı-t?
Figyelt kérdés
ez a Rakı nemzeti ital Törökorszagban2015. jan. 6. 01:25
1/4 anonim válasza:
A Rakit kb az egesz balkanon, Montenegrotol Gorogorszagon at a torokokig keszitik. Van belole tobb fele, lehet 50 fokos is es 25 fokos is, az utobbi sokkal konnyebben ihato, az erosebb olyan mint egy kisusti palinka. En nemreg egy gyenge gorog hazilag keszitettet ittam.
2/4 Phoney válasza:
Szerintem a 4-5 ezres árkategóriában köröket ver bármely más ánizsos italra, legalábbis a magyar piacon (pl. Yeni Rakı, Efe Rakı). A kivonatokból pancsolt Pernod likőr, Ricard pastis a nyomába sem ér.
Persze csak jeges vízzel felhígítva érdemes fogyasztani, töményen émelyítő.
A raki (rakia, stb.) a balkánon mindenféle ánizsos és ánizsmentes párlatok gyűjtőneve, de a török rakı csak az ánizsost jelenti.
3/4 anonim válasza:
Törökországból hozott egy barátom ajándékba-kóstolóba egy üveggel, nekem épp az volt a gondom vele, hogy nagyon ánizsos volt - én meg nem szeretem az ízét. Jeges vízzel higítva jobb volt, de még így sem lett a kedvencem.
4/4 anonim válasza:
Törökorszagban elek megkostoltam ıgen. Anızspalınka a magyar neve es vızzel hıgıtjak en soha nem ıszom alkoholt,csak amıkor ıdeköltöztem es elmentünk egy etterembe a ferjem baratja rendelt / mı nem / es mıvel soha nem lattam elötte ılyet mondta hogy csak nyaljak bele.Az ıze fınom,de en az alkoholt nem szeretem es valoban vızzel hıgıtva ısszak feher szınü amugy ez nemzetı ıtal de maga az ıszlam vallas tıltja az alkoholfogyasztast ıgy akı a szabalyokat betartja mınt mı ıs nem fogyaszt alkoholt,en sem soha mınt emlıtettem valoban csak a nyelvem hegyevel erıntettem hogy egyaltalan tudjam mıröl van szo. de a török ferfıak amugy nagyon szeretık,kıs poharacskak vannak ıtt ra van ırva:RAKI nagyon szepek es tetszetösek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!