Hogyan kell elkészíteni a kínai erős-savanyú levest?
Szia! Találtam egy receptet savanyú-csipős zöldségleves cimen.
Hozzávalók: 5o g főtt sonka, l/2 chilipaprika, 1 ek. szezámolaj, 1 kis hagyma, 1 kis sárgarépa, 1 zeller darab, 1/2 piros 1/2 zöld paprika, 25 g beáztatott kinai gomba, 5o g bambuszrügy, l-2 ek. ecet, 1 ek szójaszósz, 1/2 l húsleves, 1 ek. étk.keményitő, só, bors néhány csepp chiliolaj.
vágjuk a sonkát apró kockára. A chilipaprikát vágjuk félbe, vegyük ki a magokat, a paprikát vágjuk apróra, piritsuk meg szezámolajban.Tegyük félre.
Vágjuk a zöldséget és a gombát kis kockára, tegyük a sonkával az olajba, pároljuk üvegesre. A bambuszrügyet vágjuk apró kockára, tegyük a zöldségekhez, pároljuk rövid ideig. Adjuk hozzá az ecetet, szójaszószt, húslevest főzzük letakarva 5 percig. Keverjük el a keményitőt kevés vizzel, süritsük vele a levest. Füszerezzük sóval, borssal, chiliolajjal.
Remélem tudtam segiteni. Jó fözöcskézést kivánok.
Íme ami nekem bejött.(egy kis szójaszószt azért szoktam bele tenn.)
Csípős-savanyú leves
Hozzávalók 1 főre: zúzott erős paprika (az Erős Pista tökéletes), napraforgóolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, bors, só, étkezési keményítő, 1 tojás, sárgarépa, fafül gomba, tofu, szójababcsíra, füstölt/sült/főtt hús (lehetőleg kacsamell), víz, ecet
Elkészítés:
1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a fokhagymát, sárgarépát, beáztatott fafül gombát, a tofut és a húst.
2. Villával felverjük a tojást.
3. Feloldunk kb. 2 evőkanál keményítőt legalább háromszor annyi vízben.
4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntünk kb. 4 cl olajat. Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet.
5. Beleöntjük a forró olajba az Erős Pistát és a fokhagymát. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba.
6. Vizet forralunk a wokban.
7. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított alapanyagokat, néhány percig (kb. 3perc) kevergetve főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk.
8. Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt.
9. Belekeverjük a felvert tojást, közben gyorsan, körkörösen kavargatjuk, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos.
10. A leveshez ízlés szerint adunk az erőspaprika-fokhagyma-olaj trióból.
11. A végén kerül bele az ecet, ízlés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!