Dél Olaszország miért gazdagabb az ételekből mint Észak?
Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 23:31
1/9 anonim válasza:
gondolom a mezőgazdasága maitt. Északnak az ipara fejlett, délen az annyira nem jelentős.
2/9 A kérdező kommentje:
Szia.A konyha kultúrája miatt is kérdezem.
2010. jan. 12. 00:18
3/9 anonim válasza:
Nem tudom, merre jártál Olaszországban, én rengeteg helyen voltam délen is, északon is, és az északi éttermek kínálata messze gazdagabb, mint a délieké.
4/9 A kérdező kommentje:
00:24-es ugye csak viccelsz?Akkor a legtöbb,leghíresebb olasz étel szerinted melyik régiókból ered?
2010. jan. 12. 01:19
6/9 anonim válasza:
Kedves kérdezö; melyek szerinted a hires olasz ételek?
7/9 anonim válasza:
Utánna kerestem pár dolognak:
Minestrone - Észak-Olaszország
Pesto - Genova = Észak-Olaszország
Tortellini - Bologna = Észak-Olaszország
Pármai sonka - Párma = Észak-Olaszország
Vitello tonnato - Piemont = Észak-Olaszország
Spagetti bolognese - Bologna = Észak-Olaszország
Rizotto - Észak-Olaszország
Lasagne - Èszak-Olaszország
Gnocci - Dél- és Észak-Olaszország
Pizza - Dél-Olaszország
Amint látod, az ismert ételek majdnem kzárólag északról származnak, az egyedüli kivétel a pizza.
8/9 anonim válasza:
en sem ertem ezt honnan veszed. Eszak Olaszorszag sokkal gazdagabb etelekbol mint Del Olaszorszag. es velem nehez lenne vitatkozni,mert jo par eve Olaszorszagban elek es mindenfele voltam mar. jobban ismerem mint Magyarorszagot.
9/9 anonim válasza:
Caponata - Szícilia
Cannoli - Szícilia
Ricotta - csak a déli tartományokban terem
Nduja (kolbászkrém) - Calabria
Capra alla bovese (kecskehús Boviai módra) - Calabria
Taralli (ropi) - Puglia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!