Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Japánban mekkora adagokat...

Japánban mekkora adagokat esznek az emberek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy Bentokat visznek iskolába meg hasonlók de nem igazán találtam róla túl sok infót hogy mekkora adagokban is esznek ők. Sokkal kevesebbet mint mi és látva ezt kiváncsivá tett, mert ha nekik elég ennyi étel + egészségesebben élnek mint a legtöbb másik ország akkor pl: magyarokhoz mérve (szerintem a fele az amerikai adagnak) mekkora az ő ételadagjuk? Mennyi szénhidrátot/cukrot használnak az ételekhez és mennyire esznek többet főtt kaját mint kenyeret meg hasonlókat?

2014. márc. 25. 16:04
 1/7 anonim ***** válasza:
úgy tudom ,hogy mindig kis adag ételeket esznek ,de többfélét ,és minden étkezéshez zöld teát isznak.
2014. márc. 25. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Általában sok kis adagot esznek. Sok nyers halat, rizst, zöldséget, minimális olajat és a csokit alig ismerik (import). Ennek ellenére, ha az embert nagyon kihajtják a melóhelyén (márpedig ott szokták) akkor bizony ott is lehet hízni. Hallottam olyan magyarról, aki két év kőkemény meló után 7 kg súlyfelesleggel jött haza.
2014. márc. 25. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Gondolom nem a sumo-sokra gondolsz :))

Itt megkérdezhetsz igazi japánokat is:

[link]

2014. márc. 25. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Én Németországban élek és itt EGY átlagos magyar ebéd egy családnak elég.

Japánban még ennél is kevesebbet esznek, nem véletlen, hogy ott sokkal kevesebb az elhízott ember, mint Magyarországon.

2014. márc. 25. 17:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Keveset esznek, de ez hülyeség, hogy minden étkezéshez zöld vagy bármilyen teát innának. Ott is rengetegféle üdítő kapható, változó, hogy ki mit szeret.

Mint írták, változatosan esznek, sokfélét egyszerre. A legtöbb ázsiai konyhában jellemző, hogy a fogásokat egyszerre helyezik el az asztalon, és válogatva fogyasztják, nem egymást követik.

Japánban az édességek nagyrésze is rizsből vagy egyfajta speciálisan édes szójababból készül. De nem kevésbé hizlaló, mint a csokoládé :)

Tejtermékeket nem igazán fogyasztanak, a népesség bő 70%-a laktóz intoleráns, mivel a tejtermékek évszázadokig nem igazán szerepeltek a japán konyhában (manapság azért egyre jobban adják gyerekeknek pl.).

A rizs mellett sok tésztát is fogyasztanak.

Ahogy írták persze, nagyon sok zöldséget, halat, szárnyasokat, na és persze tofut, szóját (mielőtt jönne a fújolás: az ázsiai tofu nagyon is egészséges. egészen máshogy készítik, mint európában!). A marha, disznó drágább húsok arrafele. A halakon kívül herkentyűket (polip, kagyló, rák, stb.) is fogyasztanak, valamint tengeri moszatokat, algákat is. A tojás is népszerű, számunkra talán érdekes módon tésztákra, levesekbe is használják.

Ja és igen, esznek leveseket, nem is olyan ritkán.

Cukrot, ízfokozókat minimálisat használnak, vagy annyit sem. A japán konyha titka az ízek természetes harmóniájában rejlik. Kevés, természetes fűszert alkalmaznak csak.

A főtt étel kötelező, reggel a nap azzal kezdődik, hogy bekapcsolják a rizsfőzőt.

Kenyerek, szendvicsek bár kaphatóak, nagyon drágák, így ha európai viszonylatban nézzük, akkor ebből keveset, szinte semennyit sem fogyasztanak, és ehhez képest sok főtt ételt. Viszont jellemző a főtt étel hidegen fogyasztása is.

2014. márc. 25. 21:31
 6/7 anonim válasza:
100%

Van aki sokat eszik es van aki keveset. egyik osztalytarsam pl annyit eszik, amennyi, egy egesz csaladnak is eleg, ellentetben a legtobb atlagos ember kis adagokat eszik es sokszor, az eteleiken egyszeruen nem lehet elhizni, mert alig tartalmaznak kaloriat, persze vannak itt is desszertek pl.: dango, amit nagyon szeretek, az picit talan hizlal, de vannak nigirik es sushi-k amik szerintem nem hizlalnak. Habar en csak egyszer voltam magyarorszagon de tudom, hogy az emberek egyszeruen mertektelenul sokat esznek hozzank kepest, es sok szenhidratot fogyasztanak. Persze az amcsik is de az egy egeszen mas tema.

Az en eteladagom a suliba (ami 4-ig tart, bar delutan altalaban veszunk valami joghurtot) egy dobozka amiben feltetlenul van RIZS, altalaban lazac vagy tintahal neha polip, gyumolcsot mindig kapok, es zoldseg, ezek mind csoportositva. (ezt anyum kesziti el meg reggel)

Iskolaban kapunk ebedet, gyakran hal vagy leves, de volt mar pelda csirkecombra is, de a leggyakrabban inkább churry.

Ugyebar iskola utan veszek joghurtot, esetleg ha kedvem van csokit vagy cukrot.

Ha hazamegyek nem eszek, megkell varni apamat es a testveremet, vacsoranal egyutt kell ennunk. A vacsora igen valtozatos tegnap pl. furikake volt (rizses foetel) de gyakran europai vagy amerikai eteleket eszunk.

Reggelit csak futtaban eszek, nem ritka, mikor piritost vagy lekvaros kenyeret kapok, de ettol fuggetlenul eleg keves kenyeret eszunk.

Cukorbol/szenhidratbol eleg keveset ugyanis nalunk a rizs mindent visz, igazabol magaba is lazan megesszuk, es ha nincs itthon semmi, akkor mindig lehet rizst fozni es halat kesziteni, vagy konzerv polipot/tintahalat a rizs melle tenni, es az mar egy komplett ebed de ne ugy fogjatok fel, hogy mi direkt fogyozunk, mert nem, egyszeruen csak beleepult a kulturaba az egeszseges eletmod, es az egeszseges etelek. de attol meg itt is emberek elnek, szoval itt is vannak elhizottak, de azok szerintem vagy betegek, vagy merhetetlenul sok szenhidratot, esetleg edesseget esznek, peldaul van eleg sok (szamomra) aberralt edesseg mint pl a heart moko moko ami... nos (x_x) inkabb nezz utana....

(^.^) mindenesetre remelem tudtam segiteni neked

16/L/felig magyar - felig japan

2014. márc. 29. 00:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló tudna esetleg privit küldeni, mert megszűnt a felhasználója, szívesen beszélgetnék vele :)
2014. ápr. 3. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!