Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A Käsekuchen melyik városból...

Kakaó39 kérdése:

A Käsekuchen melyik városból ered?

Figyelt kérdés
2014. jan. 28. 17:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem köthető városhoz!
2014. jan. 28. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hoyg egy bizonyos helyhez lehetne kötni, a kérdésed kb olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a pörkölt meliyk városból származik.
2014. jan. 28. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
Nagyon esélyes hogy angolszász eredetű, Angliában nagyon elterjedt és népszerű a cheese cake.
2014. jan. 28. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
@ Digo: az egész német nyelvterületen is mindenhol elterjedt, szerintem legalább annyi az esély arra, hogy német eredetü!
2014. jan. 28. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:

Vitát lezárandó:

[link]


Ezek szerint már az ókori Görögök is készítették, de a modern változat New York-ból származik.

2014. jan. 28. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:

De csak azért, hogy nehogy minden Angliából meg az USA-ból származzon:

[link]

2014. jan. 28. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
48%
Bocs, ez ez eléggé téves: a modern változat New York-ból származik. MI az, hogy MODERN változat? Mert miböl gondolod, hogy a kérdezö ÉPPEN ARRA gondolt? Márcsak azért is, mert NÉMETÜL írta a kérdésbe - tehát igen valószínü, hogy a németre gondolt és nem az amerikaira.
2014. jan. 28. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, ez tök ugyanaz a sütemény, csak angolul angol neve van! Magyarul meg sajttorta. Akkor most ki ne találd már hogy van magyar változat is!
2014. jan. 28. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

És hogy mi a modern változat az is le van írva:

"Modern commercial American cream cheese was developed in 1872, when William Lawrence, from Chester, New York, while looking for a way to recreate the soft, French cheese Neufchâtel, accidentally came up with a way of making an "unripened cheese" that is heavier and creamier; other dairymen came up with similar creations independently.[8] In 1912, James Kraft developed a form of pasteurized cream cheese. Kraft acquired the Philadelphia trademark in 1928, and marketed pasteurized Philadelphia Cream Cheese which is now the most commonly used cheese for cheesecake."


Tehát ez a változat ami nehezebb, tömörebb és krémesebb terjedt el azóta. Gondolom a kérdező nem az ókori Görög változatra gondolt amit már nem készítenek, hanem arra amit ha bemegy a Spar-ba vagy bármelyik üzletbe és levesz a polcról. Logika.

2014. jan. 28. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
A Wiener Schnitzelt meg rántott húsnak hívjuk és tök ugyanaz az étel, semmi különbség nincs.
2014. jan. 28. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!