Milyen orosz karácsonyi ételek, sütemények vannak?
A sulinkban ,,nemzetek konyhája" karácsonyi vásár lesz.
Én kaptam az oroszokat. Nem tudtok olyan hagyományos,de egyszerűen elkészíthető orosz ételeket,süteményeket,amiket elkészíthetünk itthon?
Mittom én mint németországban a sült kolbász meg a püspökkenyér. Nem muszáj pont a karácsonyhoz kapcsolódnia.
De lécci olyan ételeket mondjatok,amiket be lehet vinni suliba (tehát ne forralt bort,vagy vodkát..:D)
Ha jól tudom, a marlenka, és a moskauer egy orosz sütemény.
Amit én nagyon szeretek csinálni és könnyű is: [link]
De innen válogathatsz kedvedre: [link]
Az oroszok egyik kedvelt étele a borscs, ezt nem ajánlom, hogy bevidd, merthogy elég híg, de ennek utánaolvashatsz, és ott esetleg elmondhatod a történetét. Egy marhahúsból készült levesről, vagy inkább egytálételről van szó, amibe cékla is kerül.
A marlenka örmény.
De a sült tokhal (vagy viza) az kimondottan ünnepi orosz étel. A Rozsgyesztvo CHrisztovo asztalán böjti ételek vannak például káposztás vagy gombás pirog (derelye), de új évkor az ünnepi asztalon (szilveszter este tíztől új év reggeléig tart a vacsora) sült tok, kocsonya azaz hologyec leggyakrabban fogasból (süllő), kacsasült, sokféle saláta, kaviár, sütemények, vodka, pezsgő.
Recept: sült tokhal (lehet fogas, csuka, vagy más nyurga hal azaz nem kövér hal mint a ponty vagy busa).
1 kilos halat megpucolunk, megmossuk, sózuk és borsozzuk kívül belül, hagyjuk egy óra hosszat hideg helyen állni, alufóloát megolajozzunk, ebbe belegyomagoljuk a halat jól lezárva, hogy a leve ne csorogjon ki, 180°-ra melegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. Citromszeletekkel, petrezselyem zöldel és kaporral díszítve hajában főtt (és megpucolt) apró egész krumplival tálaljuk.
Köszi a segítséget!
Végül orosz puszedlit,és orosz túrós palacsintát vittem be. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!