Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A képen az van, amit gondolok?...

A képen az van, amit gondolok? (Kép lent)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

A képen látható sajtok a zakopanei piacon készültek és az érdekelne, hogy a táblán feltűntetett ár (7,8,10,stb.) zlotyiban értendő? Ha igen, akkor miért ilyen olcsó? (1 zlotyi kb. 70 forint,így egy ekkora sajt kb. 5-6-700 forint)

Nem tudjátok, hogy esetleg ezek milyen sajtok? Engem a scamorza érdekelne leginkább, lehet ott olyat kapni?

Előre is köszönöm!

2013. okt. 30. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon finomak ezek a sajtok és tényleg olcsók. Nekem a natúr, férjemnek a füstölt ízlett jobban. Mondjuk mi Krakkóban vettük a piacon egy nénitől
2013. okt. 30. 11:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor valóban ilyen olcsóak? De szuper!! :))) Decemberben készülünk ki a párommal, de se ő, se én nem tudunk lengyelül egy kukkot sem, és nem akarok olyan sajtot venni, ami nem ízlene. Letudná valaki fordítani nagyjából a kép alapján, hogy ezek milyen sajtok?
2013. okt. 30. 11:42
 3/4 mustafa33 ***** válasza:
Oscypek lengyelül oštiepok szlovákul. Tiszta juhtejből készül (a lengyeleknél 60% juhtejből, a tiszta juhsajthoz kiírják Owczy vagy baczowski), formába nyomva, langyos sós vizben érlelve, kiszárítva. Lehet füstölt is. Azok az olcsóbbak ott alól véknyak, lehet sütni is (az van odaírva)
2013. nov. 1. 01:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2013. nov. 1. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!