Támogatod a magyar piacot azzal, hogy törekszel arra, hogy magyar termékeket vásárolsz?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 12:34
1/14 anonim válasza:
Igen, igyekszem figyelni rá,de nem mindig könnyű,mert már ami magyar terméknek tűnik, az sem biztos hogy magyar, és sajnos a pénztárcámra is figyelni kell, és szomorú, hogy az import termék sokszor olcsóbb.
2/14 anonim válasza:
Ha megtehetem, akkor egyértelmű, hogy a magyar terméket választom. De pl most még kénytelen vagyok megvenni a spanyol, marokkói, holland meg ki tudja honnan hozott paradicsomot és paprikát, mert azért valljuk be, hogy az ár nem mindegy.
3/14 anonim válasza:
Igen, mindenképpen, még akkor is, ha drágább, mert a minősége jobb. Mi itt a faluban a tejesembertől vesszük a tejet, sajtot, túrót, tejfölt, egy szőlősgazdától vesszük a bort, egy öreg bácsitól a tojást és egy kedves nénitől a répát meg a krumplit. Össze se lehet ezeket a termékeket hasonlitani a Tescós sz**ral.
4/14 anonim válasza:
Figyelek rá. Nem minden esetben sikerül, de nagyon törekszünk rá hogy Magyar terméket válasszunk. Emellett szelektíven gyűjtjük a hulladékokat is.
5/14 anonim válasza:
Nem.
Vannak megszokott termékek, amiket szeretek, azokat igyekszem venni, de nem az alapján döntök, hogy magyar-e vagy sem, hanem, hogy jónak tartom-e.
6/14 anonim válasza:
Én nem az alapján döntök, hogy mi magyar és mi nem az. Amit megszoktam és szeretem, azt veszem meg, függetlenül attól hogy magyar-e vagy sem. Szerintem tévedés azt hinni, hogy attól hogy valami magyar, még biztos kiváló, mert sajnos közel sem biztos. Sok embert meg lehet győzni, hogy csak származás alapján vásároljon.
7/14 doboszoli válasza:
Ésszerű határokon belül igen, de megvallom, nem annyira a lokálpatriotizmus, mint a minőség vezérel.
Magam is rendszeresen járok piacra hústermékekkel, nem árt észnél lenni. Sok, kedvesen mosolygó, gömbölyű nénike árusít a hetedik emeleten termelt (értsd: Tescos) tojást, miegyebet.
Summázva: a "MAGYAR TERMÉK" szépen hangzó felirat mellé elvárok egy magasabb minőséget, a magasabb ár függvényében.
8/14 anonim válasza:
Szeretnek...foleg a kisgazdakat. Meg az allattenyesztoket...de sajnos itt bezart az utolso magyar hentes is...azota fel orszagnyirol odebbrol kell rendelnem rendes husarut.
9/14 anonim válasza:
Egyértelműen igen. A lehetőségeimhez mérten persze. Ez annyit jelent, hogy ha a magyar termék ára a csillagos egekben van, akkor képtelen vagyok megvásárolni azt, akármennyire is szeretném. De amit, tudok azt ez alapján veszek meg. Ennek óriási jelentősége van, még ha másképp is tűnik sokaknak (inkább a lustáknak). Ha nem veszünk hazai termékeket, leépítjük a hazai gazdaságot. Ez így van akármit is próbálnak lenyomni a torunkon. Viszont figyelni kell arra, hogy a terméket tényleg Magyarországon, magyar alapanyagokból állítsák elő, és nem legyen import cucc. Sokszor ugyanis csak az egyik fele igaz a fentieknek.
10/14 anonim válasza:
Nem mondom azt, hogy ez a leglényegesebb szempont, ha vásárolok.
Viszont ha van 2 termék és nincs nagy árkülönbség, akkor inkább megveszem a magyart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!