A kifogott polipot miért kell hosszasan kőhöz csapkodni?
Jaj, szegény! :(
Kár volt feljönnöm most az oldalra.
#3-as, de a csirkét, sertést vagy marhahúst megeszed, ugye? pedig azokat sem simogatással ölik meg.
a kérdésre pedig az a tipp-válaszom, hogy elpusztuljon, illetve puhább legyen a húsa. ugyebár a polip elég rágós, kemény és ruganyos a húsa. (sok más tengeri cucc is ilyen.) ahogy a csirkemellnek jót tesz a klopfolás, lazítja a rostokat és egyenletessé teszi, úgy a polip húsának is jó a lazítás.
Árammal a lóf@szt. Egy pisztollyal lövik őket fejbe amiből egy cső lövell ki egy pillanatra.
"Nem az a kérdés, hogy képesek-e gondolkodni vagy képesek-e beszélni, hanem, képesek-e szenvedni.” - Jeremy Bentham, filozófus.
OFF
De miért kell a polipot ezek szerint "élve klopofolni"?
Nem puhul fel a húsa, ha azok után ütögeted, amikor már nem él?
Nem azért ütik a polipokat a földhöz, hogy puhábbak legyenek, hanem, hogy elpusztuljon.
Aztán a sütés, főzésnél kell a puhaságra figyelni, mert ha sokáig sütik, főzik akkor lesz kemény a húsa.
Ha nem sütjük, főzzük túl a polipot akkor finom puha marad a húsa.
Én is láttam egy műsorban, hogy egy kőhöz csapdossák. Személy szerint nagyon sajnálom őket, mert úgy tanultam, hogy nagyon okosak, főleg a tintahalak.
Először szerintem biztos azért csapdossák, hogy elpusztuljon. Utána lehetséges, hogy kloffolás végett.
De sajnos nem tudom pontosan, miért.
Viszont olyat is hallottam, hogy pekingi nénik úgy döntik el, hogy melyik kacsa elég hízott már, hogy azokat is a földhöz csapdossák, és ha jó a hang, ahogy puffan viszik sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!