Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szoktatok kínai kaját főzni,...

Szoktatok kínai kaját főzni, ha igen milyet?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 09:26
 1/6 A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat, indiait akartak kérdezni!
2012. nov. 20. 09:28
 2/6 tetro ***** válasza:
100%

... :DDDDDDD

Szoktam indiait is, egy tucat félét kb. Mire vagy kíváncsi?

2012. nov. 20. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Mindenre kíváncsi vagyok! :)

Nagyon örülök hogy Rád akadtam, legalább egy kicsit kikupálsz az indiai kaják terén.

A legnagyobb gondom, a fűszerekkel van, ugyanis nálunk /Nyíregyháza/elég gyér a felhozatal.

Ami lényeges még, hogy a halakat és a tejtermékeket nem szeretem....sajnos!

Köszi.

2012. nov. 20. 09:56
 4/6 tetro ***** válasza:
A legtöbb indai ételt el lehet készíteni hússal is, fűszerből viszont rengeteg dolog kell bele, amit én használok legalábbis, amit nyíregyházán nem fogsz megkapni. Persze gondolom alap curry-k, kurkuma meg ilyesmi ott is van, de azt hiszem ezzel ki is fújt.
2012. nov. 20. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 LugosiLászló válasza:

Kérdés a kínaira vonatkozik, tehát rövden: nagy serpenyő, végig nagy láng, olaj (1-2 kanál), bele répa, (1 perc múlva) pulyka vörös apróhús, kever, (jobb ha leragad kicsit) ha nagyon levet enged a hús azt le szoktam önteni, majd utána vissza. 5-10 perc múlva bele a bors, csíkokra vágott hagyma, kaliforniai paprika, cukkini (minden ami van és jónak tűnik bele). 2-3 perc pirítás, majd vissza a húslé, bele a kifőzött spagetti tészta (durum, esetleg rizstészta), és szójaszósz (valami olcsó kinai kannás pl.). 1-2 perc kavarás, tálalás. A szójaszósz nagyon sós tud lenni! Én ezt szoktam, ez az alap. Jó bele a gyömbér, szerecsendió, chili a végefelé.

Taknyos cuccokat hasonlóan lehet és burgonyakeményítővel vagy zselatinnal lehet az állagát beállítani. :)


Indiai: ebből is rengeteg van, ami az én kedvencem: TRS Tandori MAsala fűszerkeverék. [link]

Ez sokat könnyít, de ha nincs, akkor is lehet hasonlót.

Sokféle alapanyagból és módon próbáltam már, de leginkább a padlizsán működik nekem jól, de az nem autentikus, mindegy. Szóval padlizsán felkockáz picire, nagy serpenyő, nagy láng, sok olajon elkezd pirítani, pulyka vörös apróhús bele, pirít, bors, pirít, majd a padlizsán szétesik, pépes lesz, itt már mehetnem a főszerek is, de kis lángon, és fűszerezéstől függően aludtej (joghurt, kefír, savanyú tej, esetleg citrom+víz ha más nincs). Ez kicsit rotyog, aztán kész. Sokféle zöldség mehet bele, paradicsom mindenképp, cukkini, répa, krumpli..

Kb egy fej foghagyma(!) és 1-2 nagy vöröshagyma nem árt bele! :)

Ha nincs TRS fűszer, mást ne vegyél! :)

Akkor 1 zacskó őrölt köménymag (50g) 50dkg húshoz elég talán, őrölt koriander 1-2 kanál, őrölt chili, kis őrölt gyömbér esetleg. Ha van zöld kardamon, akkor abból kicsi (drága). Só ízlés szerint, a rizs sótlan lesz!

Rizs: legolcsóbb "B" rizs, kimos, vastag aljú edény, 1.2-szeres víz, bele zöld kardamon, szegfúszeg. Fedő!!! Kis lángon, nem keverve megfő forrástől 10-20 perc.

Én ezt szoktam, néha csicseriborsó (hagymás, gyömbéres,chilis, savanyú) vagy lencse (szegfűszeg, fahéj, bors, foghagyma).

Csípős lévén jó hozzá a gyümölcsös jughurtital (mango Lassi), szőlő. Bátran használj több fűszert mint magyar ételbe tennél, nekem évente elmegy 1 kg kömény pl. :)

Sok sikert!

2012. nov. 24. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

India; En nagyon szeretem a moung daalt (remelem igy irjak) es a

panirt is.

Kinai/japan kaja: ramen

2012. nov. 26. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!