Szoktatok kínai kaját főzni, ha igen milyet?
... :DDDDDDD
Szoktam indiait is, egy tucat félét kb. Mire vagy kíváncsi?
Mindenre kíváncsi vagyok! :)
Nagyon örülök hogy Rád akadtam, legalább egy kicsit kikupálsz az indiai kaják terén.
A legnagyobb gondom, a fűszerekkel van, ugyanis nálunk /Nyíregyháza/elég gyér a felhozatal.
Ami lényeges még, hogy a halakat és a tejtermékeket nem szeretem....sajnos!
Köszi.
Kérdés a kínaira vonatkozik, tehát rövden: nagy serpenyő, végig nagy láng, olaj (1-2 kanál), bele répa, (1 perc múlva) pulyka vörös apróhús, kever, (jobb ha leragad kicsit) ha nagyon levet enged a hús azt le szoktam önteni, majd utána vissza. 5-10 perc múlva bele a bors, csíkokra vágott hagyma, kaliforniai paprika, cukkini (minden ami van és jónak tűnik bele). 2-3 perc pirítás, majd vissza a húslé, bele a kifőzött spagetti tészta (durum, esetleg rizstészta), és szójaszósz (valami olcsó kinai kannás pl.). 1-2 perc kavarás, tálalás. A szójaszósz nagyon sós tud lenni! Én ezt szoktam, ez az alap. Jó bele a gyömbér, szerecsendió, chili a végefelé.
Taknyos cuccokat hasonlóan lehet és burgonyakeményítővel vagy zselatinnal lehet az állagát beállítani. :)
Indiai: ebből is rengeteg van, ami az én kedvencem: TRS Tandori MAsala fűszerkeverék. [link]
Ez sokat könnyít, de ha nincs, akkor is lehet hasonlót.
Sokféle alapanyagból és módon próbáltam már, de leginkább a padlizsán működik nekem jól, de az nem autentikus, mindegy. Szóval padlizsán felkockáz picire, nagy serpenyő, nagy láng, sok olajon elkezd pirítani, pulyka vörös apróhús bele, pirít, bors, pirít, majd a padlizsán szétesik, pépes lesz, itt már mehetnem a főszerek is, de kis lángon, és fűszerezéstől függően aludtej (joghurt, kefír, savanyú tej, esetleg citrom+víz ha más nincs). Ez kicsit rotyog, aztán kész. Sokféle zöldség mehet bele, paradicsom mindenképp, cukkini, répa, krumpli..
Kb egy fej foghagyma(!) és 1-2 nagy vöröshagyma nem árt bele! :)
Ha nincs TRS fűszer, mást ne vegyél! :)
Akkor 1 zacskó őrölt köménymag (50g) 50dkg húshoz elég talán, őrölt koriander 1-2 kanál, őrölt chili, kis őrölt gyömbér esetleg. Ha van zöld kardamon, akkor abból kicsi (drága). Só ízlés szerint, a rizs sótlan lesz!
Rizs: legolcsóbb "B" rizs, kimos, vastag aljú edény, 1.2-szeres víz, bele zöld kardamon, szegfúszeg. Fedő!!! Kis lángon, nem keverve megfő forrástől 10-20 perc.
Én ezt szoktam, néha csicseriborsó (hagymás, gyömbéres,chilis, savanyú) vagy lencse (szegfűszeg, fahéj, bors, foghagyma).
Csípős lévén jó hozzá a gyümölcsös jughurtital (mango Lassi), szőlő. Bátran használj több fűszert mint magyar ételbe tennél, nekem évente elmegy 1 kg kömény pl. :)
Sok sikert!
India; En nagyon szeretem a moung daalt (remelem igy irjak) es a
panirt is.
Kinai/japan kaja: ramen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!