Hogyan készítsek igazi angol teát?
fekete tea,forró víz. 5percig allni hagyjak. utana leszurik, izles szerinti tej. idekint igy isszak a kollegak, de en teszek bele cukrot meg.
és a citromtol osszekap a tej,de engem nem zavar.
lehet filteresbol is,de mi olyan hagyomas fuvet hasznalunk
Az angol teakészítésnél felteszed a vizet forrni (nem a teáskannában!), a (jó esetben porcelán) teáskannát pedig előmelegíted forró vízzel, amit aztán kiöntesz belőle, majd ha forr a teavíz, akkor fejenként (vagy adagonként) 1 teáskanál teafüvet teszel a kannába, és ezt leforrázod a 100 fokos vízzel. (Fekete teát mindig 100 fokossal.)
Lefedve áztatod 3–5 percig (ha nem szereted a keserűt/csersavast és nem akarod édesíteni, akkor maradj a 3 percnél). 15 perc áztatással már nem teának hívják, hanem pocséknak:)
Ezután leszűröd. A cukor, méz illetve tej teljesen ízlés kérdése, mindhármat használják, de ihatod nélkülük is. Érdemes többféleképpen kipróbálni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Még egy kérdésem lenne:
Tényleg tartalmaz koffeint? Mert akkor este nem iszok. :)
Tényleg tartalmaz koffeint, rendesebb fekete tea nem is keveset.
Alap esetben tényleg szálas tea kell hozzá és nem fémből készült kanna, amiben áztatod. Ha filterezni akarsz, akkor a Twiningsek finomak és nekik van fekete tea válogatásuk (English Breakfast, Earl Grey, Lady Grey és Darjeeling, ha jól emlékszem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!