Mi annak a kenyérnek a neve amit a asszem a II. világháborúban sütöttek, ezért valami háborús-kenyér a neve?
Figyelt kérdés
A TV-ben láttam de nem tudom ki a neve! Azt tudom. hogy nem kell dagasztani!2012. nov. 11. 21:47
1/7 anonim válasza:
Hol sütöttek ilyen kenyeret? Mert mi ugyanolyan fehér kenyeret sütöttünk, mint azelőtt és azután.
Az oroszoknak viszont sűrű, barna kenyerük volt. Olyan mint a mai teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek.
Mi magyarok nem ettük meg.
Háborús kenyér nevet nem ismerek.
Csak a keletlen, vagy sületlen kenyeret hívták bodagnak.
4/7 anonim válasza:
Szerintem is a profundra, más néven komiszkenyérre gondolhat. Katonák kenyere volt évszázadokon át, nem a második világháború kenyere csak. (Komiszkenyér nem a természetére utal, hanem arra, hogy a komisszár osztotta szét.)
6/7 mustafa33 válasza:
Cibak, a fekete katona kenyér. (a zweibak kétszersült nevéből, meg sokszor nem volt rá semmi vagyis csupaszon - cibakon ették)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!