Budapesten hol található a legjobb kínai étterem, ami viszonylag olcsó (1000 Ft alatti menük stb. )?
Böszörményi út, az 59-es villamos megállójánál. Ha a Déli felől jössz, leszállsz a déli utáni megállóban, és egy kicsit sétálsz jobb oldalon menetiránynak megfelelően. Isteni.
A csóka semmit nem beszél magyarul, de mindenre mosolyog, és "igen" :D A hely nagyon pici, 2 asztal 6 székkel, de a kaja szuper. Én előtte nem éreztem túl sok különbséget a kínai kajáldák között, de ez más. A választék nem nagy, de nagyon finom.
A padlizsános csirkében hatalmas húsos padlizsán (és csirke:) ) van, a szezámmagos csirke nem cukormáz egy kis hússal, hanem szép nagy falatok.
A kisadag 450-550 Ft, nekem az is bőven elég, de ha a barátommal eszünk, ált. kis adag+nagy adag+1 leves+1 savanyúság , ez szokott 1200-1500 Ft között lenni.
Song (a tulaj) állítólag Kínában valami neves étteremben volt szakács.
Szóval ha erre jársz, ne hagyd ki! :)
Móricz Zsigmond körtér, Madárfészek! A környék egyik legjobb kínaija.
Igazi kínai étterem pedig az Örs vezér tértől kifelé a Kerepesi úton, busszal 1. megálló (Meki a sarkon, az út túloldalán van egy tradicionális kínai étterem. Külön tányér a köretnek, külön a húsnak, nagy körasztal, stb. Hétvégente megtelik kínaiakkal, és ők is itt esznek (sok- sok bmw...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!