Sushi alapanyagot hol vehetek Szombathelyen? Mit szoktak belerakni?
Azt nem tudom,h hol tudnal alapanyagokat beszerezni,sajnos...pedig en is kiprobalnam,de ha jol tudom valami speci rizs(a rizset valahogy izesiteni kell)+hal husi vagy zoldseg a kozepebe...
En talaltam jo par receptet,ird be a google-ba rengeteg otletet kapsz,ime nehany:
Szusi recept
Hozzávalók:
-50 dkg tengeri halfile
-30dkg rizs
-szojaszosz
-1 evokanal rizsecet
-1 evokanal tormakrem
-1 kiskanal cukor
-so
-nori (szaritott algalap=kim)
Elkészítés:
Az atmosott rizst feltesszuk foni. A vizbe tesszuk az ecetet, a cukrot es keves sot, es tobbszori kevergetessel a rizst tapadosra fozzuk.a filet papirvekonyra szeleteljuk es bekenjuk a tormakremmel. A nori lapokra egy ujjnyi reteg rizst teszunk, arra a halat, majd szepen feltekerjuk, majd karikara vagva szojaszosszal kinaljuk.
Tanácsok:
A hal lehet fott hal is de lehet a kereskedelemben kaphato szurimi. tehetunk bele tojasrantottat is, retket, uborkat, barmit amit szeretunk
Elkészítési idő: 30 perc
Zöldséges szusi
Hozzávalók az alaprizshez: 1 pohár szusi rizs (japán rövidszemű rizs), 1 dl rizsecet, 3 evőkanál cukor, só
A töltelékhez: 1 csomag tengeri algapapír (nori - ázsiai boltokban kapható), 1 avokádó, 1-1 db színes kaliforniai paprika
A rizst többször mossuk meg hideg vízben, csepegtessük le, tegyük egy lábasba. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd lassú lángos állandó kevergetés mellett főzzük. Ízesítsük sóval. Ha a főzőlevét elfőtte, pótoljuk kevéske vízzel. Addig főzzük, míg a rizsszemek puhák nem lesznek.
A rizsecetet tegyük kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel. Óvatosan keverjük a megfőtt és még forró rizshez. Hagyjuk állni addig, míg langyosra nem hűl.
Az avokádót vágjuk kétfelé, a magját vegyük ki, hámozzuk meg, ujjnyi csíkokra vágjuk fel. Ugyanúgy a színes paprikákat is.
Egy tengeri algalapra tegyünk a megfőtt rizsből, tetejére a zöldségeket és mintha rétest készítenénk, göngyöljük fel. Kezünkkel szorosan nyomjuk össze. Vigyázzunk arra, hogy a töltelékből mindenhol egyformán legyen.
Ha elkészült, éles késsel szeleteljük fel, tálaljuk kis tálakra, savanyított gyömbért, japán zöldtormát (vasabit) és szójaszószt kínáljunk.
Remelem tudtam segiteni,legalabb a receptekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!