Tudnátok mondani magyar étel recepteket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ami jó,és hasonló mint a nokedliszaggató,a nagy reszelö......
Èn mostanába a grízgombócot is azzal csinálom. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha a nokedlit egy kisebb tálban kavarod meg, és a forrásban levő víz felett kissé féloldalt tartva a tálat evőkanállal egy-egy kis falatkát leválasztva, belehúzod (pottyantod) a vízbe, azzal is ki lehet szaggatni. Vigyázz a méretre, mert főzés közben még nő. (Meg lehet tanulni, gyakorold!)
Tojásos nokedli :))) /gyakorolhatod/
Csirkepörkölt nokedlivel
Lecsó
Nyugodtan csinálhatsz rántott szeletet petrezselymes krumplival (olyan messze vannak, hogy nekik édesmindegy, hogy bécsi szelet, párizsi, vagy éppen magyarnak mondod)
Ha valamelyik kajának nem tudod az elkészítési módját, vagy felmégy a googl-ba, vagy írj ide vissza, segítünk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Magyar még a rakott káposzta
Sertés csülök pékné módra
Nézd meg, hogy ott szokták-e a halat rántani, vagy paprikás-lisztbe forgatva sütni, mert ugy-e itthon ez a legalapvetőbb.
Persze, ha tudnál nekik valami jófajta magyar halászlét főzni (akár a bajai, akár a tiszai változatot), azt biztosan nem ismerik.
A tiszai halászlé után a túrós-csusza "szokott" lenni hagyományosan, azt azért készíthetsz nekik halászlé nélkül is. :)))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Legalapvetőbb magyar étel:
A szárma (töltött káposzta), kérdés, hogy lehet-e ott kapni hozzávalókat, de a húsos káposztát biztosan el tudod készíteni
Jó étel a töltött paprika is
Csinálhatsz nekik túrós, krémes stb. palacsintát is,
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nézd meg, hogy ott szokták-e a halat rántani, vagy paprikás-lisztbe forgatva sütni, mert ugy-e itthon ez a legalapvetőbb.
Persze, ha tudnál nekik valami jófajta magyar halászlét főzni (akár a bajai, akár a tiszai változatot), azt biztosan nem ismerik.
Mivel ott egész biztos nincsenek olyan halak, mint MO-on (csak tengeri halak vannak), még csak hasonló sem lesz a magyar ételekhez, söt igencsak borzalmas eredményre lehet számitani.
Legalapvetőbb magyar étel:
A szárma (töltött káposzta)
Ez egyáltalán nem magyar, hanem balkáni eredetü, a törököktöl vette át a magyar konyha.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Már megint kötözködsz, és nem a kérdésre válaszolsz:
persze, mintha mi itthon tengeri halból nem készítenénk, rántottat, sültet, egyebet!!!!
Másrészt gondolod, ha azt mondja hogy magyar étel, majd ott kint elkezdik búvárkodni a googl-t, hogy tényleg magyar eredetű-e, vagy csupán az van, hogy annyira beépült a magyar konyha kínálatába, hogy szinte már magyarnak mondjuk.
A kérdésre válaszolj, ne a másik válaszoló által írtakat kritizáld! (=Ne kötözködj!)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ilyeneket csináljatok, hogy :
Töltött káposzta, Halászlé (valami ízletes édesvízi(!!!) halból, valamilyen paprikás (csirke sertés, ami van) galuskával, somlói galuska.
Ezek az ételek általában ízlenek a külföldieknek!
Nokedli szaggatónak akármi jó!
Bármilyen lemezszerű valami, 2-3 centinként legyen rajta egy kb 7 mm-es lyuk.
Ipari méretben olyat is láttam, hogy gázkonvektor fedőburkolatát használták, az is egy egyszerű lyukacsos lemez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!