Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mennyire lenne sikeres egy...

Mennyire lenne sikeres egy amerikai élelmiszereket, üdítőket, édességeket, stb. áruló bolt Budapesten, a belvárosban?

Figyelt kérdés
Szerintetek lenne rá kereslet? Mennyire életképes az ötlet?
2012. jún. 25. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sikeres lenne :) Nekem is írj ha megnyitod :D
2012. júl. 7. 17:31
 12/13 A kérdező kommentje:
Elnézést, elég rég voltam itt. Hát nem tudom.. Most egyenlőre beszállítók után keresgélek, ha valami csoda folytán megnyílik. De ha megnyitom a boltot, akkor garantálom, hogy mindenki Amerikában fogja magát érezni!:)
2012. júl. 21. 22:00
 13/13 anonim válasza:

1. Miért gondolják sokan, hogy kizárólag egészségtelen élelmiszerek vannak itt (még pár napig kinn vagyok) ?

- sokkal inkább vannak olyan kikísérletezett, de igazán egészséges élelmik, a legnagyobb előírásokat betartva az előállításuknál, mint sejteni lehet

- főképp a McDonalds, stb. alapján alkotnak képet, nos, az a típusú "Amerika" már amúgy is ott van, és teljesen más ízekkel, és nyersanyagokkal, mint itt...

- hogy az emberek mennyire nem figyelnek oda a testsúlyra, az nem kontinens, és nem ország kérdése, ha valakinek nincs önkontrollja (most nem a genetikai hízásra hajlamra gondolok), annak teljesen mindegy, hol van, és mennyire szegény vagy gazdag (sajnos, akinek nem sok van, az úgy gondolkodik, hogy kénytelen zsíros kenyérrel jól lakni, mert ez a beidegződés, de azt is lehetne helyettesíteni hasonlóan telítő, ugyanakkor egészséges élelmiszerrel, amit mily meglepő, épp itteni vendéglátóm fogyókúrája által ismerhettem meg, fogalmam sincs, otthon lehet -e hasonló megoldást kapni...

- Szóval, akkor a körülmények, és a termékek egészségtelenek, vagy a gondolatok a fejekben?

2. Ha betörne Amerika-- valamiképp benn van...de ha nagyon akarna, jöhetne még beljebb...De nem fog akarni. Minek. Jó neki ott, ahol van. Amúgy sem értik az európait, fáj a fejük tőlük.

- helyi konkurencia tönkre tétele? ami nincs, azt nem nagyon lehet tönkre tenni...eltűntek a magyar termékek, ha tehetem, én is azt vásárolnék, ha jó a minősége és az ára...de ezt egyre nehezebb...igazi tejet is a nagymamám falujában a mozgó tejboltostól lehetett venni, míg azt is be nem szüntette az ÁNTSZ a sokszori büntik után...mert "marhára" kellett ám olyan előírásokat betartani a magyar parasztembernek, akinek semmi baja nem volt a rendes tehéntejtől. most meg a konzerv agyontartósított tehenet nem látott tejjel mérgeznek bennünket. nyilván az megfelel az előírásoknak. de melyikeknek??? milyen érdekeknek?

3. Megértem azok ellenszenvét és ellenkezését, akiket tudatos vagy tudattalan irigység vezérel, ugyan, minek az ilyen bolt, stb.

- aki nem juthatott ki, az tényleg nem sejtheti, mi az, ami jó (persze azt sem, mi az ami nem)

- Amerika mindenáron való majmolása amúgy is butaság lenne, ráadásul épp maguk az amerikaiak többsége sem jár StarBucks-ba...Épp mert drága, és nem nyújt annyival többet. (Illetve ez itt tényleg társadalmi státusz és egyebek, meg állam kérdése is)

- természetesen ez a vélemény is vélemény, mert azt tükrözi, ugyan nem volt még kinn soha, de nem is kíváncsi, milyen termékek lehetnek azok, hiszen - és jönnek az újabb előítéletek- biztosan nagyon drága, egészségtelen, meg eddig is megvoltam nélküle, minek is, egyáltalán, érdekel -e egyáltalán valami más is, no, nem, maradok a megszokottnál...Ilyen emberek is vannak. Semmi gond.

4. Saját érdeklődés

- én soha nem voltam egykori Szovjetúnióban, mégis az elhíresült igazi kaviár, ahogy első ízben lehetőségem volt rá, muszáj volt kipróbálni, mégha nagyon drága is volt.(Ugye, most már ott sem mindegy, ukrán, vagy litván haltól való az ikra..)

- ami engem sem vonzott, az a kenguruhús(nekem ők olyanok, mint az őzike) de hát épp ezért jó, hogy nem vagyunk egyformák...és persze nem kell Ausztráliát sem megtapasztalni, hogy kipróbálhassuk a kenguru vagy strucchúst

5. Törvények, adók

- sajnos, sokkal több érv szól az, azok mellett, akik erre hivatkozva jósolnának keserves jövőt

- ahogy kinn az élelmiszerekre nincs adó, addig ugye otthon majdnem mindenre már van, és akár élelmiszer, és akár valami más termékpaletta, eléggé nehéz lesz megfelelni a magyar előírásoknak, és a jövedéki termékeknél az adót kifizetni, miközben kinn harmadannyiba került a havi táplálkozásom, mint otthon, tehát hasonló, de olykor alacsonyabbak az árak, amiket viszont otthon valóban képtelenség lenne tartani, a már említett nehézségek miatt, de mint minden vállalkozásnak, ennek is meglenne, vagy meglesz a maga keserve, nehézsége

6. Várom én is azokat a válaszolókat, kritikusokat, de pártolókat is egyaránt, akik továbbra is jönnének pl. Dr. Pepper-re, egy rapid randira, egy igazi amerikai mosodás minibulira, egy kiskocsis amerikai hotdogra, egy fogyókúrás zabra- iszonyú jó fogyókúra-, egy olyan édesítőszerre, mely cukorból van, de kivonták a kalóriát belőle, vagy 80kcal-os vanília jégkrémre, stb. (nem írtam márkát!!!:-))) de ugyanakkor érdekelné a spéci elektronikai termékek széles választéka, ami engem még jobban lenyűgözött...

(Olyan mobiltöltő, amit nem kell hálózatra csatlakoztatni, a töltéssel töltődik, még nem láttam, remélem, holnap megmutatják, vagy a netsearch, ami az ingyenes free wifit erősíti (enélkül azonban most nem tudnék én sem netezni, és telefonálni sem haza most), vagy egymás közötti ingyenes telefonálást, ami nem skype, stb..)

Ismét az itteni szabályt betartva nem írtam márkát.

- tehát ha vannak, akik úgy gondolják, nem csak az élelmiszer lehet érdekes...

- és ezzel én ugyanolyan magyar maradok, csak azért, mert megtanultam olasz spagettit csinálni, vagy szeretem a gyrost is, nem majmolom sem az olaszokat, sem a görögöket, és akik ilyen üzletet csinálnak, ahol ezek az ételek vannak, és esetleg magyarok, ugyanúgy magyarok maradnak, csak éppen megismertetik a magyarokat más népek kulináris élvezeteivel, vagy ha más típusú boltot nyitnak, akkor más országok hasznos eszközeivel...

- (amúgy én itt Mexico közelében nehezen rúghattam labdába a magyar gulyással, de épp, mert különleges, és mert igazi magyar készítette, és magyaros ízekkel -miután itt lehet kapni magyar terméket, vagy ha nem, akkor rendelhetsz!!!- bizony mind az amerikaiak, mind a mexikóiak elismeréssel fogyasztották )--

Egy jó ügy- mert úgy érzem, sok hasznos dolgot lehet tanulni más népektől, nem csak Amerikától, minden népre értem- érdekében jók és hasznosak a negatív kritikák és hozzászólások is, de amelyek messze nem tükröznék azért a valódi keresletet...

2012. szept. 22. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!