Kommentek amik elveszik a kedvemet egy életre a Coca-colától?
Raktam már bele csontot is, fogat is (több napra), öntöttem már WC-be, pont azért, mert érdekelt, mi történik.
SEMMI.
Urban legend.
*nem attól leszel cukorbeteg, hogy sok kólát iszol... úristen első, te nagyon buta vagy :)
Nos. Az inzulint a hasnyálmirigy termeli, amikor ételt, főleg gyorsan felszívódó szénhidrátot kap. Amikor nagyobb dózis finomított cukor érkezik, arra inzulinlökettel válaszol. Minél többször fordul ez elő, annál valószínűbb, hogy egyszer kimerül és nem termel többet. Ezt hívják cukorbetegségnek.
Úristen, lehet, hogy én nagyon buta vagyok, de te sem vagy okosabb.
Nyilván nem 2 pohár kólától lesz cukorbeteg, de mindegy egyes pohárral növeli az esélyét, hogy valamikor, sok-sok év múlva azzá válik.
Természetesen a cukorbetegség más dolgoktól is kialakulhat, de a fenti az egyik ok. Főleg ha valaki mozgásszegény életmódot folytat.
A kérdező elrettentő gondolatokat kért, szerintem nincs annál elrettentőbb, mint hogy ha beteg lesz, élete végéig diétáznia kell és naponta többször szurkálnia magát, különben meghal.
De ha tudsz mondani jobbat, akkor várjuk. A vasszöges és takarítós variációs én sem veszem be.
Úristen, most mi lesz?!?!? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!