Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ismeritek a kinai alapport?

Ismeritek a kinai alapport?

Figyelt kérdés
Ismeri valaki a kinai alapport?ha igen hogy kell megcsinálni vagy mitöl tudnám még finomabbra?Ötleteket tippeket várok!:)
2012. ápr. 25. 06:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez lényegében a kínai "leveskocka", de egészen más ízvilága van, mint az európainak, így azzal nem lehet helyettesíteni.

Ha szeretsz házilag fűszert/ízesítőt előállítani, akkor itt van egy recept:

Gyömbérrel, fokhagymával vagy póréhagymával, egész fekete borssal és szecsuáni borssal főzz fel csontokat (csirke és/vagy marha és/vagy disznó ...) néhány órán keresztül, majd szűrd le.

2012. ápr. 25. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Oké köszi szépen:)
2012. ápr. 25. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Én Kínában élek, de nem igazán értem a kérdésedet. Az alapfűszerek egy családi konyhán: fokhagyma, póréhagyma, gyömbér, só, cukor, úgy nevezett ji jing (gyi gying), ami olyan, mint nálunk a vegeta, és egy wei jing (véj gying), ami egy ízfokozó, amit a főzés befejeztével egy nagyon pirinyónyit raknak az ételbe. Másodlagos fűszerek az ánizs, a különböző színű borsok, a szójaszósz, a főzőbor, ami olyan mint a száraz sherry, és a balzsamecet. Ha ezeket beszerzed, el tudsz készíteni rengeteg kínai ételt. Ha érdekel recept keress meg priviben!
2012. ápr. 25. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez egy ien tasakos valami amit vizzel kell felfözni és tésztához van egy áruházba vettük..
2012. ápr. 25. 18:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!