Hol lehet Budapesten mogyoróvajat venni? (Peanut butter)
Pedig a Tescóban biztos, hogy van, én már vettem. Ráadásul a nálunk levő Tesco az egyik leggagyibb.
Ne ott keresd, ahol a nutella is van (asszem az a házifőzés részleg), hanem a külföldi áruk részénél, ahol vannak azok a vajas kekszek, vietnami kókusztejek meg kínai tészták.
Hehe:P Én tegnap csináltam:) Finom lett, ha érdekel a recept:
Másfél evőkanál cukor (vagy egy bő evőkanál)
1 vagy egy nagyon picit több evőkanál étolaj, vagy mogyoróolaj ha van.
1 teáskanál méz.
1 kiskanál só.
és 400g sótlan pörkölt földimogyoró (én mogyit használtam)
Először turmixba bele a mogyi, darálod egy kicsit, lekapargatod a széléről ami odaragadt stb, aztán ha már elég kis darabokra szétment akkor mehet bele az olaj, még egy kicsit darálod, és végül a többi, ezután addig darálod amíg minden eloszlik benne, vagy amilyen állagúra szeretnéd. Sok sikert!:)
Habár nem ettem még "igazi" mogyoróvajat, vagy boltit vagy amerikait, én is egyik havernál kóstoltam, de úgy tudom az is házi készítésű volt, de ez is tök jó lett, és kb 600 forinttal, vagy többel olcsóbb is mintha készen venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!