Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Pizza vagy hamburger? Melyiket...

Pizza vagy hamburger? Melyiket preferálod jobban?

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 15:45
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
79%
Marhapörkölt. :) (Ha ez nem ér, akkor marhapöris pizza...))
2012. márc. 19. 11:36
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

Pizza. Vékony, ropogós tésztával, friss fűszerekkel, rengeteg sajttal.

Jó hamburgert utoljára 9.-es koromban ettem.

2012. márc. 19. 15:30
 13/24 anonim válasza:
100%

VaniliaHime: én is pont így szeretem a pizzát!

jobban mint a hamburgert

lapka vékony tésztával ami enyhén ropogós és változatos zöldségekkel ill fűszerekkel

kolbászt v egyéb húst én sose teszek rá, összezsírozza az egészet

vegán eszem

2012. márc. 22. 21:59
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

OFF... utolsó, te csinálod a pizzát? PM-ben nem tudnál egy jó házi receptet küldeni? Próbálkoztam már bele, de a tésztája nem lett olyan jó. Köszi előre is.

Amúgy én is inkább pizza párti vagyok. Nem szeretem annyira a hamburger zsömle ízét.

2012. márc. 24. 10:41
 15/24 Csutak_Balazs ***** válasza:
100%
Pizza
2012. márc. 24. 23:37
 16/24 anonim válasza:
100%
pizza
2012. márc. 25. 09:35
 17/24 anonim válasza:
100%
pizza hamburger, hamburger, pizza ilyen sorrendben, hangulattól függ
2012. márc. 25. 13:39
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó pizzát egyre nehezebb enni. Szerencsére nálam már kialakult egy remek tészta recept, és a sütőm is alkalmas rá, hogy jó pizzám legyen, a szószomon még kell dolgozni, de már alakul. Jó hamburgert enni, Magyarországon gyakorlatilag lehetetlen. Fagyasztott húsból sütik, és van pofájuk hamburgerezőnek hívni magukat... pfff... Még nem csináltam, de már gyűjtettem receptet a húshoz, és a zsemléhez egyaránt. Ki fogom próbálni. Kanadában volt szerencsém igazi amerikai hamburgert enni... hát valami isteni finom volt. Nálunk még csak hasonló sincs! Meg kell nézni egy Fald fel amerikát részt. Na az hamburger. Ami nálunk van, az még viccnek is nagyon gyenge... :-S
2012. márc. 27. 17:32
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

jó tészta recept:

Én ötkeres porélesztővel csinálom, mert az vált be. Fel is futtatom, bár sokan mondják, hogy nem muszáj.

-1 kg liszt

-kb 1 deci olíva olaj (nem tudom, hogy miért, de tényleg jobb, mint a sima ét)

-1 csomag ötker élesztő olyan 1.5 deci tejjel, és a cukorral felfuttatva

-só

-ezen kívül annyi víz, amitől összeáll. Nálam ez kb 3-4 deci, de ez lisztenként változik. Legjobb egy kancsóval oda készíteni, és apránként öntögetni. Ha 1 decivel többet öntesz, már ragadni fog, és kínszenvedés dolgozni vele.

Ezt össze kell gyúrni, és állni hagyni. Nagyon fontos, hogy ez a tészta 5 darab 28-30 cm-es kör alakú pizzára elég. Gyönyörűen ki lehet nyújtani deszkán. 6-t még nem próbáltam, de ha csak 4-re osztom, nagyon vastag marad. Másnap is jó, de nálam még 3. nap is lehet sütni belőle. Másnap majdnem jobb, mint napján. Ugyanennyire fontos tényező, hogy a Gorenje villanysütőmben 250 fokon, üzemhőmérsékletre melegedést követően, légkeveréssel 17-18 perc alatt megsül. Nem vagyok nagy mester, de az a sejtésem, hogy akkor lesz jó a pizza, ha az alja megsül, a teteje viszont megfő. Csak tippelek, de azt hiszem, hogy a megfelelő állag elérésben fontos szerepe van a bőséges pizzaszósznak, és a mindent lefedő sajt rétegnek. Így tud a teteje szépen "megfőni".

2012. márc. 27. 17:50
 20/24 Tiktaalik ***** válasza:
100%
pizza. tonhalas a kedvencem. hamburgert ritkán kívánom meg,mert terhesség alatt szinte csak azt ettem meg,így annyira nem....:)
2012. ápr. 11. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!