Pizza vagy hamburger? Melyiket preferálod jobban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Pizza. Vékony, ropogós tésztával, friss fűszerekkel, rengeteg sajttal.
Jó hamburgert utoljára 9.-es koromban ettem.
VaniliaHime: én is pont így szeretem a pizzát!
jobban mint a hamburgert
lapka vékony tésztával ami enyhén ropogós és változatos zöldségekkel ill fűszerekkel
kolbászt v egyéb húst én sose teszek rá, összezsírozza az egészet
vegán eszem
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
OFF... utolsó, te csinálod a pizzát? PM-ben nem tudnál egy jó házi receptet küldeni? Próbálkoztam már bele, de a tésztája nem lett olyan jó. Köszi előre is.
Amúgy én is inkább pizza párti vagyok. Nem szeretem annyira a hamburger zsömle ízét.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
jó tészta recept:
Én ötkeres porélesztővel csinálom, mert az vált be. Fel is futtatom, bár sokan mondják, hogy nem muszáj.
-1 kg liszt
-kb 1 deci olíva olaj (nem tudom, hogy miért, de tényleg jobb, mint a sima ét)
-1 csomag ötker élesztő olyan 1.5 deci tejjel, és a cukorral felfuttatva
-só
-ezen kívül annyi víz, amitől összeáll. Nálam ez kb 3-4 deci, de ez lisztenként változik. Legjobb egy kancsóval oda készíteni, és apránként öntögetni. Ha 1 decivel többet öntesz, már ragadni fog, és kínszenvedés dolgozni vele.
Ezt össze kell gyúrni, és állni hagyni. Nagyon fontos, hogy ez a tészta 5 darab 28-30 cm-es kör alakú pizzára elég. Gyönyörűen ki lehet nyújtani deszkán. 6-t még nem próbáltam, de ha csak 4-re osztom, nagyon vastag marad. Másnap is jó, de nálam még 3. nap is lehet sütni belőle. Másnap majdnem jobb, mint napján. Ugyanennyire fontos tényező, hogy a Gorenje villanysütőmben 250 fokon, üzemhőmérsékletre melegedést követően, légkeveréssel 17-18 perc alatt megsül. Nem vagyok nagy mester, de az a sejtésem, hogy akkor lesz jó a pizza, ha az alja megsül, a teteje viszont megfő. Csak tippelek, de azt hiszem, hogy a megfelelő állag elérésben fontos szerepe van a bőséges pizzaszósznak, és a mindent lefedő sajt rétegnek. Így tud a teteje szépen "megfőni".
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!