Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen lekvárral eszik az...

Milyen lekvárral eszik az amerikaiak a mogyoróvajas lekváros szendvicset?

Figyelt kérdés
Már régóta szeretném megkóstolni, de a megfelelő lekvárral... :) :P
2011. nov. 2. 12:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10%

és ki a fa.sz mondta,hogy a nutella az mogyoróvaj??? azért nem mogyoróvajat,hanem nutellát írtam.csak erről jutott eszembe,és gondoltam megosztom a kérdezővel ha úgy is szereti az édességeket

nem kell trollkodni okostojás

2011. nov. 10. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
azt írtad, hogy az Ő mogyoróvajuk nem olyan, mint a nutella, és így az jön le a szövegből, hogy szerinted a nutella meg a mogyoróvaj ugyanaz, csak az egyik sós a másik édes..
2011. nov. 11. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
mi a 'smooth' (ami nem darabos) mogyoróvajat szeretjük, nem kesernyés inkább egy kicsit sós. nem tudom Amerikában mivel eszik, de mi legjobban a saját készítésű savanykás ribizli-málna lekvárral szeretjük. :)
2011. dec. 11. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

na azért azt sem árt tisztázni - már csak amiatt, hogy látom, sokan gondolják a nutellát és társait a "mi mogyoróvajunknak", hogy annak pont nem sok köze van a mogyoróvajhoz, olyannyira nem, hogy már törvényben szabályozzák, hogy még csak "mogyorókrémnek" sem szabad nevezni, tilos így feltüntetni a cimkéjén, ui azokban max 13%-nyi mogyorótartalom van (ha egyáltalán van!), ezért kizárólag "mogyoróS krémként" nevezheti meg a gyártó, nézzétek meg a mostani címkéken, akár nutelláról van szó, akár más, hasonló termékről.


a mogyoróvaj ezzel szemben általában 90% körül tartalmaz mogyorót, ami emellett benne van, az a mogyoróolaj (esetleg más, semleges ízű olaj, mondjuk repce /canola/, ritkábban napraforgó), és keményített pálmaolaj, más néven pálmazsír, ami azért fontos összetevője, hogy ne legyen folyós az állaga.

2016. febr. 18. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
aki próbált már otthon készíteni 100% adalék-free mogyoróvajat, tudja, hogy a mogyoró bár eléggé olajos, mégsem tartalmaz annyi olajat, hogy krémessé lehetne aprítással-mixeléssel tenni, ezért kell bele olaj, majd a szilárdításhoz a keményített pálmaolaj, és persze kicsi só, kicsi cukor - ízlés szerint, emiatt nem 100% mogyorós a cucc, de majdnem - szemben a mogyorós-kakaós krémekkel, amik nálunk ismertek...
2016. febr. 18. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 Veronika29 válasza:
A mogyoró és a mogyoró között is van különbség. Ha jól tudom a mogyoróvaj földimogyoróból készül. Nem tudom milyen nutellás üvegen láttatok már földimogyorót illusztrálva, mert általában a mogyorócserje termése látható rajta, ami az ízét tekintve némivel édesebb a földimogyorónál. Még véletlenül sem hasonlít a kettő, plusz a mogyoróvaj színén, ill. ízén érződik, hogy nem közönséges mogyoró.
2018. szept. 14. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

A legelterjedtebb az a szolo lekvaros.

De epres is jo.

2021. jún. 13. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!