Nem mondom, hogy tudok, egyszer próbáltam, és akkor simán sikerült elsőre enni vele. De lehet, hogy nem szabályosan fogtam vagy ilyesmi. Bár a kanalat se szabályosan fogom..
2011. aug. 2. 09:18
3/15 A kérdező kommentje:
Könnyen megtanulható? Balkezes vagyok, és valahogy nem megy...
2011. aug. 2. 09:18
4/15 anonim válasza:
Én tudok enni vele, jobb kezes vagyok, és ha gyakorolsz vele, nem nehéz megtanulni. :)
2011. aug. 2. 09:20
5/15 anonim válasza:
Bennfentes tanított rá, nem nehéz megtanulni. Igaz, én jobbkezes vagyok, de szerintem semmiben sem más, mint bal kézzel.
2011. aug. 2. 09:29
6/15 anonim válasza:
Egyszerűbb, ha valaki megmutatja. Nem függ attól, hogy jobb- vagy balkezes vagy, az egyiket a mutatóujjaddal mozgatod és a hüvelykujjadnak támasztod, a másikat a középső- és gyűrűsujjaddal támasztod. Tehát csak az egyiket kell irányítani, a mutatóujjal. Ennyi. A zöldség- és húsdarabokat meg lehet fogni velük, a borsót pl. szemenként :), a rizs pedig speciális rizs, ami nagyon ragad, azt be lehet lapátolni. De láttam japánokat úgy enni rizs, hogy a tálkát (mély, de nem olyan, mint a mi mélytányérunk, hanem inkább bögreszerű) a szájukhoz emelik, és pálcikával belepiszkálják a rizst.
Engem is egy japán lány tanított pálcikával enni.
Első
2011. aug. 2. 09:32
7/15 anonim válasza:
Én tudok.
És neked is menni fog, csak egyszer kell ráérezni.
2011. aug. 2. 09:35
8/15 tabaki válasza:
Én általában pálcikával eszem. Hamar meg lehet szokni, és semmivel sem kényelmetlenebb, mint késsel-villával. Én is a fentebb vázolt módon használom, de vietnami kolleginámnál láttam, hogy sokkal lazábban is lehet.Csak megfogja kettőt együtt (kb. úgy, mint a a ceruzát), és működik magától, legalábbis magyar szemmel nézve...
2011. aug. 2. 09:44
9/15 anonim válasza:
Kezdőknek szoktam ajánlani, hogy rakjanak egy gumit a végére, így legalább arra nem kell figyelni, hogy a pálcák együtt maradjanak, valahogy így... (de egy sima hajgumi is megteszi) :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!