Hogyan kell megcsinalni a tzatziki salatát ugy, hogy olyan legyen mint az eredeti?
:) Én Görögországban olyan tzatzikit ettem, amelyben fél centiszer fél centis kockákra volt vágva az uborka. Ezt a kockázott uborkát kell megsózni, majd ha állt valamennyit, leönteni a levének a nagy részét. Össze kell keverni natúr joghurttal, apróra tört fokhagymával, kevés fehér borsot, néhány csepp friss citromlevet, friss, apróra metélt kaprot teszek az öntetbe és jól lehűtöm, de kerülhet bele néhány csepp olivaolaj is. Aztán benyomom a hűtőbe, de jól lefedem, nehogy büdös legyen a hűtöm a fokhagymától :). A görögök, ha tartalmasabbá szeretnék ezt a salátát tenni, az uborkához hasonló méretűre vágott fetasajtot is kockáznak bele.
Saját tipp:
a) nyáron, apró fürtös uborkából készítve sokkal finomabb
b) a joghurtot tejföllel is helyettesítheted, szerintem így jobb az íze, de sokkal zsírdúsabb és egészségtelenebb.
Szia!
Ahhoz, hogy ugyanolyan ízű tzatzikit kapj, görög joghurtot kell beszerezned, ugyanis a mi joghurtunk nem olyan zsírdús, az állagát tekintve a miénk folyósabb és a görög joghurt édesebb. Én ezért szoktam úgy csinálni, hogy fele joghurt-fele tejföl, így sem az igazi, de jobban hasonlít rá, mintha csak joghurttal csinálnám.
Az uborkát a nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, picit megsózom, magára hagyom. Egy másik edénybe zúzok fokhagymát, borsozom, elkeverem a joghurt-tejföllel és kinyomkodva belerakom az uborkát. Jó, hogy ha tud állni a hűtőben 1-2 órát, hogy összeérjenek az ízek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!